eur:
393.07
usd:
363.12
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Az OEP vezetőjének nem kell értenie az egészségügyhöz

Az átláthatóság és a minőségbiztosítás megteremtését nevezte legfontosabb feladatának az Országos Egészségbiztosítási Pénztár új főigazgatója. Az október elsején hivatalba lépett Major Zoltán az InfoRádiónak elmondta: nem tartja problémának, hogy nem ért az egészségügyhöz, az ő feladata csak a folyamatok koordinálása, az összhang megteremtése lesz.

Mi lesz a legfőbb feladata?

Vannak már konkrét terveim, de az még nem kristályosodott ki teljesen az, hogy ezek közül mik legyenek a prioritások. Látom azt, hogy az intézet hatékonyságának, átláthatóságának megalapozása érdekében el kell, hogy mozduljon a szervezet egy folyamatszerűbb működés irányába. Ez az egyik tervem, de ezen belül nagyon sok mikro-szintű intézkedést kell megtenni, és itt kell a prioritásokat majd pontosan meghatározni.

Nincsen egészségügyi végzettsége, nem ért nagyobb mélységben az egészségügyhöz. Ön szerint nem lenne szükséges az, hogy az OEP élén egy egészségügyhöz értő ember álljon?

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár először is egészségbiztosítási, utána pedig pénztár. Egy ilyen szervezetben abszolút szükség van arra, hogy olyan emberek legyenek, akik értik és ismerik a különböző szakmai területeket... Ebből a szempontból természetesen hagyatkozni fogok az OEP szakmai vezetésére. Ami az én feladatom lesz az az, hogy a különböző területek között meg legyen az összhang és az integráltság, ami alapján a szervezet eredményesen tud működni.

Az OEP egészségügyi szolgáltató intézmény és egyben pénzintézet is. Ön szerint szükség van arra, hogy inkább a pénzintézet irányába mozduljon el az OEP?

Ezt a kérdést jelenleg még nem lehet feltenni. Ami nagyon fontos, az az, hogy a szervezet elmozduljon egy átláthatóbb, hatékonyabb működés irányába. Jelenleg ez az egyes számú, legfontosabb kérdés. Az, hogy utána ez milyen formában lesz, és az egész egészségbiztosítási piac hogyan fog kinézni, az a kormány döntési kompetenciája.

Tervez-e szervezeti változtatásokat, létszámcsökkentést?


Azonnali szervezeti változásokat nem tervezek. Az egész szervezetet struktúrájában kell átnézni. Azt kell megnéznünk, hogy melyik az a struktúra, amely elősegíti a szervezet hatékony működését.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×