eur:
393.16
usd:
363.2
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

"Az aszfalt a kormányé, a fű a tüntetőké"

A tüntetők elképzelései szerint az aszfalt a kormányé, a fű a tüntetőké lesz október 23-án a budapesti Kossuth téren. A kormányellenes demonstrációt szervező Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője az InfoRádiónak elmondta: október 23-án délutánra nemzetgyűlést hívnak össze, amely alkotmányossági kérdésekről akar dönteni.

Takács András közölte: október 23-án délelőtt is ott lesznek a Kossuth téren, amíg tart az állami ünnep, addig ők csendben lesznek, legalábbis nem használnak hangosítást.

Figyelünk arra, hogy senki ne zavarja meg az állami ünnepet, de senkinek nem tudjuk bekötni a száját - tette hozzá a tüntetés szervezője.

A demonstrálók déltől folyamatos műsorral készülnek, művészekkel, zenekarokkal, hat órától pedig "nemzetgyűlést" tartanak.

A nemzetgyűlés az alkotmányossággal és a jelenlegi politikai helyzet megoldásával kapcsolatban hoz majd határozatokat - fűzte hozzá.

A tüntetők jelenleg is tárgyalnak a rendőrséggel a területmegosztásról. Elképzelhetőnek tartják, hogy az aszfalt a kormányé, a füves rész pedig a demonstrálóké legyen.

Az InfoRádió keresi a témában Danks Emese kormányszóvivőt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×