eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Gázszivárgás miatt káosz volt a Margit-hídon

A Margit-híd budai hídfőjénél, egy bokor aljából egyelőre ismeretlen okokból tört fel hétfő reggel a gáz. Bár a szivárgást megszüntették, a hídon és környékén hatalmas a torlódás.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a Margit híd budai hídfőjénél egy bokor aljából 6 bár nyomással tört fel hétfő reggel a gáz. Molnár Péter közölte: délelőtt 10 óra körül sikerült elzárni a szivárgást.

A szóvivő hozzátette: a hídon csak egy-egy sávon lehet közlekedni.

"Előfordulhat, hogy a gázt a közeli HÉV-lejárat alagútjába viszi a szél, ezért méréseket kell végezni" - mondta Molnár Péter, aki szerint biztosítják a helyszínt.

Közben egy égő elektromos kapcsoló szekrény miatt leállt a Szentendre-Budapest közötti HÉV-járat. A tűz a Batthyány téri HÉV-állomás alagútjában keletkezett - mondta az InfoRádióban a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Molnár Péter szerint a peron és a metróalagút tele van füsttel, de a kigyulladt kapcsolószekrényt már eloltották. A tűzoltóság azonban biztonsági okokból lezárta az aluljárót, kiterelték az utasokat.

A Fővárosi Gázművek igazgatója azt mondta: veszélyhelyzet nem volt, a szivárgás okát pedig még vizsgálják. Csallóközi Zoltán közölte: a vezeték a város gázellátása szempontjából nem volt fontos, kiiktatása után sem maradnak ellátás nélkül sem a lakossági, sem az ipari fogyasztók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×