eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tankokkal készül a kormány '56 ünnepére

Pénteken tartja alakuló ülését a fővárosi közgyűlés. Az ülésen többek között szó lesz a főpolgármester fizetéséről és a kormány október 23-i ünnepre vonatkozó közterület-használati kérelméről. A Miniszterelnöki Hivatal tankokat, ágyúkat és korabeli teherautókat helyezne el a Corvin közben és a Városháza parkban.

A Miniszterelnöki Hivatal október 23-i ünnepre vonatkozó közterület-használati kérelméről is tárgyalnak pénteken a városatyák.

A kormány ugyan korábban már megkapta a hozzájárulást a Kossuth tér használatához, de további kérelmeket nyújtott be a József körút, az Andrássy út, a Gellért tér és a Városháza park közterületének igénybe vételére, továbbá két 17-szer 22 méteres óriásplakátot szeretne elhelyezni az Erzsébet hídon.

A József körúton a Corvin köznél és a Károly körúti Városháza parkban többek között két-két tankot, ágyúkat és korabeli teherautókat is elhelyeznének, utalva az '56-os utcai harcokra.

A kormányszóvivő csütörtökön közölte: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök október 23-án részt vesz az állami lobogó ünnepélyes felvonásán, majd a parlamentben mond beszédet, a Budapest '56 Szabadság Nyilatkozat elfogadása után.
Az ünnep előestéjén jelen lesz az Operaházban tartott díszelőadáson és a díszvacsorán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×