eur:
392.19
usd:
362.75
bux:
73438.29
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Mikola, az "elszabadult SZDSZ" és a "történelmi bűn"

Mikola István szerint "történelmi bűn a magyarság ellen", ha megvalósul a napokban nyilvánosság elé tárt, három részből álló kormányzati egészségügyi csomag. A Fidesz országgyűlési képviselője úgy vélte: elszabadult az SZDSZ.

A fideszes Mikola István szerint a kormányzati egészségügyi csomag megvalósulása "történelmi bűn" lenne a magyarság ellen. A legnagyobb ellenzéki párt egészségpolitikusa azt mondta: elszabadult az SZDSZ, "egy hatszázalékos budapesti párt", és olyan közép-amerikai típusú, neoliberális egészségpolitikát diktál, ami nem illik Európába, és ütközik a magyar kultúrával.

Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere szerint a változás a hatalom körüli új tőketulajdonosok érdekeit szolgálja, számukra biztosítana gyors és olcsó piacszerzési lehetőséget.

Kinek kell éjszaka vitamin?

A tervezett patikaliberalizációról szólva Mikola István nevetségesnek nevezte azt a hivatkozást, hogy éjjel ma nem lehet gyógyszerhez jutni, mivel álláspontja szerint ez egyrészt nem igaz, másrészt az ilyen módon liberalizált gyógyszerek között az első helyeken vitaminok szerepelnek és nem valószínű, hogy valakinek éjjel kettőkor lesz hirtelen szüksége rájuk.

Mikola István szerint minden szakmai vitát, előkészítést nélkülöz az említett csomag, ezért is tiltakoznak ellen az orvosok, a gyógyszerészek.

Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Esni kezdett a forint, meglódult a dollár

Esni kezdett a forint, meglódult a dollár

A múlt heti nagy hullámvölgy után hétfőn reggel stabilan kezdett a forint a főbb devizákkal szemben, aztán esésbe váltott, miközben meglódult a dollár. Az euró jegyzése délutánra 393 közelébe, a dolláré 363-ig emelkedett. Amint makronaptárunkból kiderül: egy kifejezetten mozgalmasnak ígérkező hét indult és holnaptól kell nagyon résen lenni, és elsősorban az Egyesült Államok felőli adatokra kell figyelni, amelyek akár nagy kilengéseket is hozhatnak a főbb devizákon és a piaci hangulaton keresztül a forintnál is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×