eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elvi megállapodás a fővárosi MSZP és SZDSZ között

Elvi megállapodást kötött szerdán az MSZP és az SZDSZ fővárosi párt- és önkormányzati vezetése a 2010-ig megvalósítandó várospolitikai programról, amely az első konkrét lépés a koalíciós szerződés felé.

Az MSZP és az SZDSZ megállapodása rögzíti a két koalícióra készülő frakció együttműködésének kereteit és tartalmát, a főváros működtetésének és fejlesztésének kiemelt céljait, valamint a közös várospolitikai program kiemelt elemeit - mondta el Demszky Gábor főpolgármester.

A koalíció a következő négy évben 40 pontos feladatcsomag megvalósítását tervezi, amelynek minden pontjáért egy-egy szakember felel majd. A városvezetés évente értékeli a vállalt feladatok teljesítését és beszámol arról - tette hozzá a főpolgármester.

Molnár Gyula, az MSZP budapesti elnöke és frakcióvezetője kijelentette: a kormánypártok készen állnak arra, hogy működőképes önkormányzatot és városvezetést hozzanak létre.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×