eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kóka: az SZDSZ-nek szüksége van Kuncze Gáborra

Kóka János emberileg érthetőnek tartja Kuncze Gábor szabaddemokrata pártelnök döntését, mely szerint nem indul újra a párt vezetői posztjáért. A liberális miniszter ugyanakkor az InfoRádió Aréna című műsorában közölte: szeretné meggyőzni Kuncze Gábort a folytatásról. A pénteki parlamenti bizalmi szavazásról szólva Kóka János kijelentette: annak tétje nem az egyes személyek sorsa, hanem a reformok folytatása.

Kóka János szerint érthető Kuncze Gábor döntése, mely szerint az SZDSZ jelenlegi elnöke nem kíván még egyszer a párt vezetője lenni. A liberális gazdasági és közlekedési miniszter ugyanakkor megjegyezte: "én összességében futnék még egy kört és megpróbálnám rábeszélni, hogy vállalja el mégis. Ennek a pártnak szüksége van arra, amit ő tud".

Kóka János az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy Kuncze Gábor régóta beszélt visszavonulási tervéről, mert szerinte a pártnak szüksége van egy újfajta dinamikára, megújulásra, nyitásra, többek között a vállalkozók irányába.

Nem gondolkozik a pártelnöki poszton

A liberális politikus azt mondta: Kuncze Gábor már nem szeretné vállalni az ezzel a nyitással járó "8-10-12 év munkát". Arra a kérdésre, hogy indul-e majd a pártelnöki tisztért, Kóka János azt válaszolta: "Egészen őszintén nem gondolkozom ezen, hiszen nagyon sok feladat van előttünk, a költségvetés tervezése, az Új Magyarország fejlesztési terv, az összes reformunk - elsősorban kormányzati teendők. Segíteni szeretnék az SZDSZ-nek, de elsősorban miniszterként".

A pénteki, parlamenti bizalmi szavazással kapcsolatban Kóka János elmondta: az SZDSZ szerda reggel is tart egy frakcióülést, bár a képviselőcsoporton belül meglehetősen egyöntetű a vélemény.

A bizalmi szavazás nem egy személyről szól

"Nekünk nincsen más lehetőségünk és szándékunk, mint hogy teljes mértékben kiálljunk a kormány és annak programja mellett. A pénteki szavazás nem egy személyről szól, nem 12 miniszterről, hanem arról, hogy megyünk-e tovább a stabilizáció és a reformok útján" - jelentette ki a liberális politikus.

A gazdasági és közlekedési miniszter az InfoRádióban úgy vélte: az igazi veszély, ami a magyar gazdaságra leselkedhet, az az, hogy ha a külső szemlélő egy pillanatra is elbizonytalanodik abban, hogy az ország végigviszi-e a stabilizációs programot.

A teljes beszélgetést meghallgathatja itt.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×