eur:
389.15
usd:
363.49
bux:
68159.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Két kiadó hely az SZDSZ-nél?

Két kiadó hely is lehet a fővárosi SZDSZ-frakcióban, ha Demszky Gábor után Rajk László is lemond a Fővárosi Közgyűlésben listán szerzett mandátumáról - mondta az InfoRádióban Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke.

A liberális párt fővárosi vezetője közölte: október 11-én ül össze az SZDSZ fővárosi választmánya, ekkor döntenek az addig megüresedő fővárosi listás helyek betöltéséről. Demszky Gábor már bejelentette, hogy lemond listás helyéről, ha Rajk László is így dönt, akkor két helyet kell betölteni.

Lakos Gábor a betöltési szempontokról elmondta: a választmány a párt listájának következő helyezettjeiből válogathat. Demszky Gábor már korábban javasolta a lista 13. helyén álló, és közeli munkatársának számító Dancs Gábor bekerülését.

Az SZDSZ budapesti elnöke kitért arra is, hogy a párt fővárosi frakciója szerdán tartja alakuló ülését, ekkor döntenek a frakcióvezető személyéről is. Ezután megkezdődhetnek a koalíciós tárgyalások az MSZP-vel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

„A NATO átlépte a vörös vonalat!” – ezzel a címmel tett ki Facebook-oldalára rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentkezés elsősorban a NATO által előkészített, 100 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt támogatási csomagról szólt, melyet a katonai szövetség a következő 5 évre tervez elosztani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×