eur:
392.69
usd:
366.44
bux:
66280.9
2024. április 25. csütörtök Márk

Villamosok mobilsínen a buszok helyett

A Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület szerint rosszul szervezte meg a 4-es metró építése miatti forgalomkorlátozásokat a BKV. Szóvivőjük az InfoRádióban azt mondta: megengedhetetlen, hogy az állomások építése miatt a teljes dél-budai és belvárosi forgalom megbénuljon.

Augusztus 21-én a Fehérvári úton szűnt meg a villamosközlekedés a Móricz Zsigmond körtér és a Bocskai út között, a kötött pályás járművek helyett most buszok viszik az utasokat.

Minderre a 4-es metró építése miatt van szükség - mondja a BKV. Vitézy Dávid ezt nagyon furcsállja, hiszen, mint mondta, a síneket itt három éve fektették le úgy, hogy azokat a metróépítéskor már ne kelljen felszedni.

A szakértő szerint, ha az akkor vázolt megoldást most mégsem lehet alkalmazni, akkor a buszok helyett a villamosjárat vonalának áthelyezésével, ideiglenes sínek lefektetésével is megoldható lenne a környék közlekedése.

Mint mondta, októbertől a pesti Kálvin teret, januártól pedig a Fővám teret és a Szabadság-hidat zárják le az építkezések miatt. Ez pedig a 2-es villamos közlekedését is ellehetetleníti - közölte Vitézy Dávid.

Hangsúlyozta: megengedhetetlen, hogy az egész belváros tömegközlekedését ellehetetlenítse az építkezés.

A DBR Metró Projektigazgatóság szerint a budapestiek, akik kibírták az Andrássy út vagy a Nagykörút lezárását, ki fogják bírni a Kálvin tér és környékének 10-11 hónapos lezárását is. Gulyás László, a szervezet vezetője elmondta, hogy a Bocskai úton 3 éve már úgy fektették le a villamossíneket, hogy tudták: azokat majd fel kell szedni.

Hozzátette: az építkezés során nem elég csak az egyik irányú forgalmat lezárni. Mint mondta: a tömegközlekedési eszközök a mellékutcákon járnak majd, ez azonban messze nem nyújt majd a jelenlegihez hasonló szolgáltatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×