eur:
393.28
usd:
367.38
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

A kormány megtalálta a vihar-ügy felelősét

Azonnali hatállyal felmentették beosztásából az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyeletét augusztus 20-án vezető szakembert. Ezt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium közölte.

A tájékoztatás szerint Lampert Mónika miniszter Tatár Attilát a szervezet főigazgatóját, valamint az őt augusztus 20-án helyettesítő Hofmann Imre főigazgató-helyettest megfeddte, Muhoray Árpád, az ügyeleti szolgálatot irányító, veszélyhelyzet-kezelési főigazgató-helyettes pedig fegyelmi megrovást kapott.

A tárca vizsgálata azt is megállapította, hogy felül kell vizsgálni és tovább kell fejleszteni a riasztási rendszert.

A vizsgálat alapján az is megállapítható, hogy az OKF jelenleg nincs kellően felkészülve "a klímaváltozás által okozott veszélyhelyzetekre".

Ezért az önkormányzati tárca vezetője elrendelte, hogy a szabályozásban - különös tekintettel a megelőzésre - új, operatív szervezeti és szervezési intézkedéseket kell bevezetni.

A vizsgálat megállapította még, hogy a tömegrendezvények megszervezése során nem volt és nincs megfelelő, élő, operatív kapcsolat a különböző hatóságok között.

A miniszter ezért rendelkezett arról is, hogy készüljön előterjesztés új, regionális védelmi operatív törzsek létrehozásáról és egy olyan riasztási rendszer kialakításáról, amely lehetővé teszi, hogy a nap minden percében képessé váljon a katasztrófavédelem a mozgósításra és cselekvésre - olvasható a közleményben.

Az augusztus 20-ai tűzijáték idején kitört viharban öt ember meghalt, legalább 500-an megsérültek.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: hat erő is EP-mandátumot szerezhet

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×