eur:
393.55
usd:
367.68
bux:
66076.82
2024. április 23. kedd Béla

Parlamenti bizottság vizsgálja majd az augusztus 20-án történteket

Parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi Fidesz az augusztus 20-ai tragédia okainak felderítésére. Az MSZP először látni akarja a javaslatot, csak ezt követően dönt.

A legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője elmondta: a javaslatot már hétfőn benyújtják a parlamentnek.

Navracsics Tibor elmondta: azért kezdeményezik a testület felállítását, mert a miniszterelnök nem indított független szakértők bevonásával vizsgálatot az augusztus 20-ai természeti katasztrófával összefüggésében.

A kancelláriminiszter így nem vonhatta le a tanulságot, valamint nem nevezett meg politikai felelősöket - tette hozzá.

Navracsics Tibor közölte: az Országgyűlés leghamarabb szeptember 18-án dönthet az előterjesztésről.

Lázár János, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke arról beszélt, hogy a vizsgálóbizottság célja a kormányzati felelősség vizsgálata, és nem a politikai felelős megnevezése.

Hozzátette: a felállítandó bizottság vizsgálná, hogy a tömegrendezvények megszervezésére vonatkozó jogszabályok alapján kinek milyen felelőssége és kötelezettsége van, illetve megfelelőek-e a vonatkozó jogszabályok.

A parlamenti bizottság áttekintené azt is, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban lezajlott vizsgálat hogyan jutott az ismert eredményre - mondta Lázár János.

Az MSZP még nem döntött

Az MSZP először látni akarja a javaslatot, csak ezt követően dönt.

"A frakció eddig semmilyen vizsgálóbizottsági kezdeményezést nem akadályozott meg. (...) A tartalom alapján kell ezt megítélni" - mondta Varju László, a képviselőcsoport helyettes vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×