eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Dávid: tervezhetetlen az év

Tervezhetetlennek tartja a következő éveket az MDF elnöke, ha a kormány nem tudja határozottan megjelölni az euró bevezetésének időpontját.

Dávid Ibolya a közszolgálati televízióban emlékeztett arra, hogy fél évvel ezelőtt Gyurcsány Ferenc kormányfő még azzal nyugtatta a közvéleményt, hogy 2010-ben nálunk is lesz euró.

Hozzátette: a 2006-os költségvetés elfogadásával járó túlköltekezés és költségvetési hiány évekkel vitte távolabb az országot az euópai fizetőeszköz bevezetésétől.

A kormány konvergenciatervezete a gazdasági növekedés drasztikus csökkenésével, 2008-ig növekvő államadóssággal, valamint a reálbér és a lakossági fogyasztás csökkenésével számol.

Az Index internetes hírújság a birtokába került munkaanyagra hivatkozva azt írja: a reálbér 4 százalékkal, a lakossági fogyasztás 1 százalékkal eshet vissza a következő években.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×