eur:
389.3
usd:
362.53
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

MSZP: ezer milliárd távmunkára

Ezermilliárd forintos nagyságrendű összeg áll rendelkezésre távmunkahelyek létrehozását segítő programok megvalósítására a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben - közölte Simon Gábor MSZP-s képviselő.

A foglalkoztatottak 4 százaléka végez jelenleg távmunkát, és a kormány tervei szerint 2010-re ez az arány eléri a 8 százalékot.

Simon Gábor szocialista képviselő hozzátette: a távmunka lehetőséget kínál a munkaerőpiacon eddig kevéssé foglalkoztatott csoportok, így például a fogyatékossággal élő emberek vagy a megváltozott munkaképességűek bevonására, valamint növeli a gazdasági hatékonyságot és modernizálja a közszférát.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében azt írta: "reméljük, hogy a mostani bejelentést nem hosszú csend, hanem érdemi lépések követik majd, amihez a Fidesz minden segítséget kész megadni".

A Fidesz álláspontja szerint a foglalkoztatás bővítésének jelentős, ma még kihasználatlan tartaléka a részmunkaidős foglalkoztatás és az otthonról végzett távmunka elterjesztése, és ennek támogatása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×