INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Demszky türelmet kért Tarlóstól

InfoRádió / MTI
Az önkormányzati választási kampány szeptemberi kezdetéig türelmet kért ellenfelétől a főpolgármester. Demszky Gábor pénteken írásban válaszolt Tarlós István független főpolgármester-jelölt előző napi nyílt levelére, melyben az a BKV és a főváros gazdálkodásáról érdeklődött.

Tarlós István türelmét kérte Demszky Gábor abban a levélben, melyben a főpolgármesteri posztért folyó versenyben ellenfeleként fellépő (a Fidesz által támogatott) független politikus csütörtöki kérdéseivel kapcsolatos véleményét fogalmazta meg.

Tarlós István elsősorban a BKV Zrt. és a Fővárosi Önkormányzat gazdálkodását érintő kérdéseket fogalmazott meg csütörtöki levelében.

Nyilvános információkat kért

Demszky Gábor válaszlevelében kijelentette: Tarlós István "a Fővárosi Önkormányzattal kapcsolatos, bárki által nyilvánosan hozzáférhető információk átadását" kérte, ráadásul ezek az adatok a független főpolgármester-jelöltet támogató pártok fővárosi képviselőinek is a birtokában vannak.

"A mellékelt dokumentációból kiderül, hogy a Főváros pénzügyi helyzete stabil, hitelminősítésünk jobb az országénál, és az évet jelentős pénzügyi tartalékkal zárjuk. Kiderül belőle, hogy idén a legtöbb pénzt a közlekedés, és ezen belül a tömegközlekedés fejlesztésére költjük" - írta a főpolgármester.

"Legyen türelemmel"

Demszky Gábor szerint mindez annak a kormányzati támogatásnak köszönhető, amelynek segítségével sikerült ledolgozni a Tarlós Istvánt támogató pártok kormányzati tevékenysége során okozott hátrányt.

"Egyelőre sem Ön, sem én nem vagyunk hivatalos jelöltek, a kampány nem kezdődött el, és az addig hátralevő időszakot a magam részéről munkával szeretném tölteni" - írta Demszky Gábor, aki azt kérte, hogy a kampány kezdetéig Tarlós István "legyen türelemmel".

A címlapról ajánljuk