INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Új közmunkaprogram indul

InfoRádió / MTI
Újabb, 370 millió forintos keretösszegű közmunkaprogramot indít a kormány - jelentette be a szociális és munkaügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

Kiss Péter elmondta: a program szeptember 1-jétől november 30-ig tart, és 1.500 ember számára teremt napi hatórás munkalehetőséget az erdőgazdaságokban.

A minsizter ismertetése szerint a jelenlegi közmunkaprogramban résztvevőkre fejenként 82.500 forint jut havonta.

Ennek minimálbér-arányos részét, mintegy 40.000 forintot kapnak készhez a közmunkások. Az összeg a szociális segélyt váltja ki.

A program keretében a munkavállalók egyebek között turistautak és tanösvények karbantartását, csemete-termesztést, szemétgyűjtést és a közjóléti eszközök felújítását végzik majd el.

A tárcavezető szólt arról, hogy míg 2003-ban és 2004-ben ötmilliárd forintot szántak közmunkaprogramokra, addig tavaly ez az összeg hétmilliárd forint volt, az idén pedig már eléri a 12,6 milliárd forintot.

Font Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a kormány az önkormányzati választások közeledtén ismét kampányjellegű, véletlenszerű és kiszámíthatatlan közmunkaprogramot hirdet.

A címlapról ajánljuk