INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Gyurcsány kérte saját vagyonosodási vizsgálatát

Infostart / InfoRádió
Saját vagyonosodási vizsgálatát kezdeményezte a miniszterelnök az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal országos vezetői értekezletén, mert szerinte a politikai elitnek példát kell mutatnia.

Gyurcsány Ferenc a jövő évre tervezett 10.000 ezer ellenőrzéssel összefüggésben úgy vélte: a politikai elitnek példát kell mutatnia.

A miniszterelnök az új társadalmi kultúra és felelősség kialakításának fontosságáról is beszélt. Gyurcsány Ferenc szerint ki kell alakítani azt a felfogást, mely szerint az állampolgároknak nem csak jogai, de kötelességei is vannak.

A kormányfő arra is felhívta a figyelmet, hogy a megnövekedett feladatok miatt csaknem 500 fővel növekszik a közeljövőben az adóhivatal munkatársainak száma.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: 2007. január 1-ig létrejön a regionális vezetői szint, amihez fejlesztés is társul.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a tervezettnél több bevétel folyt be az államháztartásba az elmúlt hónapokban az adóhivatal munkatársainak köszönhetően.

Szijjártó: ismerni kell a szabályozást

A Fidesz kommuniációs vezetője szerint akkor lehet majd beszélni a vagyonosodási vizsgálatokról, ha annak szabályozásról minden részlet kiderül.

Szijjártó Péter a miniszterelnök vagyonosodási vizsgálatával összefüggésben - Gyurcsány Ferencnek a Népszabadságban megjelent interjújára utalva - azt mondta: ezt mindenkinek kell kérni, aki azt állítja, hogy a politikai és a hétköznapi erkölcs különbözik egymástól.

Az ellenzéki párt szóvivője úgy fogalmazott: mára a napnál világosabbá vált, hogy a miniszterelnök szánt szándékkal hazudott az embereknek és verte át Magyarországot.

Szijjártó Péter szerint ennek az a következménye, hogy Gyurcsány Ferenc még több pénzt akar behajtani a magyar emberektől, vállalkozóktól, ezért még az adóhivatal létszámát is megemelte ötszáz fővel.

Kapcsolódó hang

Szijjártó Péter a vagyonosodási vizsgálatról
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk