eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Ha nem megyünk Afganisztánba, Afganisztán jön hozzánk"

El kell fogadtatni a közvéleménnyel, hogy sok esetben a határoktól távol kell szavatolni egy ország biztonságát - jelentette ki az InfoRádióban a Magyar Atlanti Tanács elnöke.

Az egyik legnagyobb kihívás, hogy a lakossággal is megértessük: a védelem természete óriási átalakuláson ment át - mondta Bánlaki György a 7. Atlanticizmus Konferencia után.

A Magyar Atlanti Tanács elnöke hozzátette: a korábbi területalapú védelmi koncepcióból áttérünk egy funkcionális elképzelésre, mert egész más veszélyekkel kell szembenézni, sokszor messze az ország határaitól.

Ha mi nem megyünk Afganisztánba, majd Afganisztán jön el hozzánk, lásd a londoni és madridi robbantásokat - hangsúlyozta Bánlaki György.

Van jövője a NATO-nak

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy Európa önálló védelmi törekvéseihez hiányzik az a politikai akarat, amely felvállalná a nagyobb katonai kiadásokat, ami nélkül nem alakulhat ki egyenrangú munkamegosztás az Egyesült Államokkal.

A Magyar Atlanti Tanács elnöke úgy vélte: a NATO-nak a jelenlegi működési keretek között is van jövője, mivel Amerika továbbra is természetes szövetségese Európának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×