eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A villamossínek negyedét ki kellene cserélni

Budapest villamoshálózatának negyedén kellene teljesen újjáépíteni a vágányokat, hogy ne kelljen rajtuk a szerelvények sebességét korlátozni - mondta el a BKV Rt. villamos üzemigazgatója. Drégeli István szerint a legrosszabb állapotban a 17-es villamos vágányai vannak.

A múlt héten a nagy melegben az 1-es villamos vonalán annyira eldeformálódott a sín, hogy egy villamos ki is siklott.

Drégeli István szerint azonban nem igazak azok a sajtóinformációk, amelyek szerint a problémát a villamosvezetők többször is jelezték, de nem történt semmi.

A BKV villamos üzemigazgatója az InfoRádióban elmondta: az eset előtt két nappal a vállalat munkatársai valóban észrevették, hogy a sín alatt lévő műanyag kiöntések töredezettek, és a vágányon nyomgörbülés lépett fel, de akkor úgy ítélték meg, hogy az nem jelent közvetlen veszélyt.

Így sebességkorlátozást sem vezettek be azon a szakaszon, kivitelezőt kerestek, és egy héttel későbbre be is ütemezték a javítást.

Drégeli István szerint nem veszélyeztették az utasok biztonságát, mert a töredezések észlelésekor még nem lehetett sejteni, hogy a nagy meleg következtében ilyen gyorsan problémát okoz majd a deformálódott sín.

A BKV-vezető visszautasította azokat a véleményeket is, amelyek szerint túl sokat költött a cég a nagykörúti villamospálya felújítására, és ezért elhanyagolták a többi villamospályát.

Drégeli István szerint a nagykörúti felújításoknak semmi közük a karbantartásokhoz, amelyekre éves szinten 300-400 millió forintot költenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×