INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A villamossínek negyedét ki kellene cserélni

Infostart / InfoRádió
Budapest villamoshálózatának negyedén kellene teljesen újjáépíteni a vágányokat, hogy ne kelljen rajtuk a szerelvények sebességét korlátozni - mondta el a BKV Rt. villamos üzemigazgatója. Drégeli István szerint a legrosszabb állapotban a 17-es villamos vágányai vannak.

A múlt héten a nagy melegben az 1-es villamos vonalán annyira eldeformálódott a sín, hogy egy villamos ki is siklott.

Drégeli István szerint azonban nem igazak azok a sajtóinformációk, amelyek szerint a problémát a villamosvezetők többször is jelezték, de nem történt semmi.

A BKV villamos üzemigazgatója az InfoRádióban elmondta: az eset előtt két nappal a vállalat munkatársai valóban észrevették, hogy a sín alatt lévő műanyag kiöntések töredezettek, és a vágányon nyomgörbülés lépett fel, de akkor úgy ítélték meg, hogy az nem jelent közvetlen veszélyt.

Így sebességkorlátozást sem vezettek be azon a szakaszon, kivitelezőt kerestek, és egy héttel későbbre be is ütemezték a javítást.

Drégeli István szerint nem veszélyeztették az utasok biztonságát, mert a töredezések észlelésekor még nem lehetett sejteni, hogy a nagy meleg következtében ilyen gyorsan problémát okoz majd a deformálódott sín.

A BKV-vezető visszautasította azokat a véleményeket is, amelyek szerint túl sokat költött a cég a nagykörúti villamospálya felújítására, és ezért elhanyagolták a többi villamospályát.

Drégeli István szerint a nagykörúti felújításoknak semmi közük a karbantartásokhoz, amelyekre éves szinten 300-400 millió forintot költenek.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk