eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Közlekedési káosz lesz Budapesten Bush látogatásakor

Óriási közlekedési dugókra lehet számítani június 21-én és 22-én, Bush amerikai elnök budapesti látogatásakor. A politikust kétezer rendőr biztosítja, a védelmi költségek több tízmillió forintot tesznek ki, amelyet a magyar állam áll.

Június 21-én az esti órákban érkezik George Bush amerikai elnök különgépe a Ferihegyi repülőtérre.

A látogatás felborítja a reptéri menetrendet, a biztonsági intézkedések miatt hosszabb ideig késnek majd az érkező és induló gépek.

Az elnök 600 fős kísérete miatt útlezárások lesznek.

Az amerikai elnök közúti mozgását mintegy kétezer rendőr biztosítja. Hatala József, az ORFK közbiztonsági főigazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy a lezárt útvonalak felett rendőrségi helikopterek figyelik az elnöki konvojt.

A lezárások a reptérre vezető út mellett a belvárosi Kossuth Lajos utcát, a Kossuth teret, a Lánchidat valamint a Hegyalja utat érintik leginkább - tette hozzá Hatala József.

Mint egy luxusautó

A biztosítás költségei több tízmillió forintot tesznek ki.

Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője közölte: a látogatás protokolláris költsége egy felső kategóriás luxusautó árának felel meg, ezt a vendéglátó magyar állam állja.

George Bush elnök látogatásának két napja alatt a köztársasági elnökkel, a miniszterelnökkel, a parlamenti pártok vezetőivel találkozik, és zárt körben fél órás beszédet mond a Citadellán az '56-os magyar szabadságharcra emlékezve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×