eur:
394.75
usd:
370.43
bux:
65337.27
2024. április 19. péntek Emma

Orbán: nem tett jót, hogy félrevezettük az uniót

A Fidesz elnöke szerint Magyarország pénzügyi válsága azért válik egyre súlyosabbá, mert a kormány nem logikus rendben, hanem kiszivárogtatással, naponta korrigált bejelentéssel próbálja kezelni a problémát.

Orbán Viktor azt mondta: ahhoz, hogy működjön a kormány pénzügyi csomagja, meg kell állapodni a magyar vállalkozókkal.

Az ellenzéki pártelnök, aki az Európai Néppárttal ismertette az ország helyzetét, a távirati irodának azt mondta: "nem nagyon hiszik el, amit mondunk, nem tett jót, hogy a költségvetési hiány és az államadósság mértékét illetően félrevezette a kormány az Európai Uniót".

Orbán Viktor elmondta: a néppárti találkozó résztvevői "egyelőre zűrzavarosnak látják" a kormány napokban bejelentett intézkedéseit.

Brüsszelben aggódnak

"Innen Brüsszelből pontosan nem látható, hogy mit is akarunk, aggódnak amiatt, hogy rossz módszert választunk és az adóemelések irányába mozdulunk el" - mondta a pártelnök, felhívva a figyelmet arra, hogy az általános európai tapasztalat szerint a vállalkozókat terhelő adók emelése mindig munkanélküliséghez, valamint a szürke- és feketegazdaság mértékének növekedéséhez vezet.

Hozzátette: az egész Európai Unió az ellenkező irányba halad, csökkenteni próbálja a szürke- és a feketegazdaságot, valamint az adóterheket, hogy munkahelyek jöhessenek létre.

Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy sikerüljön helyreállítani a Magyarország iránti pénzpiaci és európai politikai bizalmat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×