eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Rendőrök ellen nyomoznak Budapesten

Nyomozás folyik az ellen a két rendőr ellen, akit a Budapesti Rendőr-főkapitány néhány nappal ezelőtt mentett fel beosztásukból.

Gergényi Péter május 25-én mentette fel a közlekedésrendészeti főosztály két vezetőjét. A főkapitány döntését nem indokolta.

A jogszabályok lehetőséget biztosítanak az indoklás nélküli felmentésre - mondta a testület szóvivője az InfoRádiónak.

Schön Péter hozzátette : a főkapitány mindkét rendőrnek alacsonyabb beosztást ajánlott fel, de azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőrtisztek elfogadják az új posztot.

A Főváros Főügyészség a rendőrök ügyében - egyelőre ismeretlen tettes ellen - hivatali visszaélés miatt eljárást indított. Morvai Attila szóvivő közölte: a rendőröket egyelőre nem hallgatták ki.

"A két rendőrtiszt ellen feljelentés érkezett a budapesti Nyomozó Ügyészséghez. A feljelentés alapján a budapesti Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés büntette miatt nyomozást rendelt el. Ezen eljárásnak egyelőre nincs gyanúsítottja" - mondta

A Népszava úgy értesült, hogy a két osztályvezető ellen forgalmi engedélyek jogosulatlan visszaadása miatt indult eljárás. Az ügyészség ezt egyelőre nem erősítette meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×