eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Orbán blöffnek tartja az ötpárti egyeztetést

Blöffnek tartja az ötpárti egyeztetést a Fidesz elnöke. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a koalíció azt akarja elhitetni a szavazókkal, hogy a bajok forrása közigazgatási eredetű.

Nem lehet tovább hazug képet festeni a helyzetről - jelentette ki a volt kormányfő, aki úgy vélekedett, hogy a közbeszédben most nem a valóban fontos dolgokról van szó.

Nem a közigazgatási problémákkal, hanem a gazdasági kérdésekkel kell foglalkozni - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint megengedhetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc a választások előtt ötéves adócsökkentési tervet mutat be, majd a voksolás után egy hónappal már adóemelésről beszél.

Nem lehet azt sem lenyelni, hogy a miniszterelnök a választás előtt azt mondta, hogy nagy a jólét, utána pedig azt, hogy nagy a baj. Így nem tudnak sem az emberek, sem a cégek tervezni - mondta a Fidesz elnöke.

"Azt fogom javasolni a mieinknek, hogy, persze, tárgyaljunk, de végre helyezzük át a tárgyalások fókuszát a gazdaság kérdésére" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×