eur:
397.04
usd:
359.59
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Orbán: gigantikus megszorító csomag készül

A Fidesz elnöke szerint a választások után teljes a bizonytalanság az országban, mert kormányprogram és új kabinet helyett csak egy minden eddiginél nagyobb megszorító csomag körvonalazódik.

Orbán Viktor Lakiteleken, a Nemzeti Fórum országos munkaértekezletén azt mondta: a következő kormány jelentős elvonásokra készül, és reformnak nevezi a megszorításokat.

"De ha szétbontjuk ennek a csomagnak a szálait, akkor azt látjuk, hogy kivétel nélkül mind valójában elvonás" - tette hozzá.

Orbán Viktor a reformokat szükségesnek nevezte, "de a pénzbehajtás és a megszorítás" szerinte nem az.

A politikus szerint hiba lenne azt hinni, hogy a választás arról szól, ki gyakorolja a hatalmat, mert nemcsak ez a kérdés, hanem az, hogy merre menjen Magyarország.

A választás nem egy "hatalomtechnikai játszma", hanem valójában a következő négy év haladási irányának a kijelölése - fűzte hozzá.

A Fidesz elnöke beszélt arról, hogy veszély fenyegeti az ingyenes oktatást, az ingyenes egészségügyet, és a kormány adóemelésekre készül.

Előzőleg a Fidesz országos választmányának elnöke arról beszélt, hogy titkos polgármesterjelölt-választást tartanak az önkormányzati választások előtt Miskolcon, Szegeden és Pécsett.

Kövér László elmondta: bárki tehet személyi javaslatot az adott város polgármester-jelöltjére.

Hozzátette: egy testület dönt majd arról, hogy melyik három ajánlott személy közül választhatják ki a város választópolgárai titkos szavazással a Fidesz polgármester-jelöltjét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×