eur:
393.82
usd:
355.41
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Csak a választás után mutatkozott be képviselőtársainak

"A kapcsolatom az MDF-el nagyon újkori" - nyilatkozta Vas János, a Tisztelet Társaságának egyetlen országgyűlési képviselője a Népszabadságnak. Lapszemle.

"A kapcsolatom az MDF-el újkori"

Vas János, a Tisztelet Társasága tagja, az MDF listájáról mandátumot szerző honatya már bemutatkozott új frakciótársainak, igaz, csak a választások után - olvasható a Népszabadságban.

Arra a kérdésre, hogy nem tapasztalt-e ellenérzést, hogy mindenféle előzmény nélkül "beelőzött" régi MDF-eseket, azt mondta, őszinte érdeklődéssel fogadták, nem tapasztalt semmilyen feszültséget.

A Tisztelet Társasága külön szervezet, az ő kapcsolata az MDF-fel pedig nagyon újkori. Hozzátette: nem lesz gond azzal, hogy az MDF programját képviselje.

Arra a kérdésre, hogy ismeri-e az MSZP-hez köthető Leisztinger Tamást, azt mondta, soha nem volt Leisztinger Tamás alkalmazottja, és soha nem vett részt a vállalkozásaiban.

Hozzátette: a társaságba nem folyik be párt- vagy állami pénz.

A Tisztelet Társaságát vállalkozók hozták létre és támogatják azért, hogy a "szépkorúakat" segítsék.

Alkotmánysértő adatkezelés

Tegye lehetővé a Magyarországi Szcientológia Egyház, hogy a tagok és tagjelöltek bármikor tájékoztatást kérhessenek adataikról, híveik élhessenek információs önrendelkezési jogukkal - írta a vallásszervezet vezetőjének az adatvédelmi biztos - olvasható a Magyar Nemzetben.

Levél formájában, a "Nagy érdeklődést kiváltó ügyek" címszó alatt jelent meg az adatvédelmi biztos honlapján az az összegzés, amely a Magyarországi Szcientológia Egyház (MSZE) adatkezelési anomáliáival foglalkozik.

Péterfalvi Attila azután tette közzé a Fritzlauf Lajos vezető szerzeteshez címzett levelét, miután több állampolgári bejelentés alapján vizsgálatot folytatott az MSZE elektro-pszichometer (e-meter) nevű készülékének használata és az azzal kapcsolatos adatkezelés kapcsán.

A dokumentumból kiderül, az e-meter felhasználható hazugságvizsgáló készülékként. Ezt tanúsítja a vallásalapító, Ron Hubbard Bevezetés a szcientológia etikába című könyve és a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi főosztályának idevágó, ez év március 30-i szakvéleménye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×