eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megkezdték a fővárosban a rakpartok takarítását

Megkezdte az alsó rakpartok takarítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat - közölte a társaság szóvivője. Szegedi Péter szerint a rakpartokat a hét közepén használhatják újra az autósok.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat szóvivője az InfoRádióban elmondta: a pesti oldalon a Dráva utca és Margit híd, a budai oldalon pedig a Lágymányosi híd és a Halász utca közötti szakaszon elkezdték a hordalék takarítását és elszállítását, valamint a fertőtlenítést.

Szegedi Péter hozzátette: ahol szükséges, az útburkolatot is kijavítják. A rakpartokat várhatóan szerdán vagy csütörtökön adják át a forgalomnak.

Csók László, a Fővárosi Önkormányzat árvízvédelmi referense az InfoRádióban korábban elmondta: a Római-parton megkezdték a lezárt kocsibejárók megnyitását.

A Hajógyári-sziget víztelenítése is folyik, a gát átvágásával egymillió köbméter víz távozhat, a szigeten azonban az élővilág valószínűleg jelentősen károsodott.

A szakember hozzátette: a Margitszigetről kedden reggeltől szállítják el a homokzsákokat. Budapesten a hajózás már megindulhatott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×