eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Dávid Ibolya: "átmegyünk a betonfalon"

Az MDF elnöke elsőként azoknak köszönte meg az MDF parlamenti bejutását a parlamentbe, akik hittek a pártban és azt vallják, hogy többpárti országgyűlésre és egy modern, konzervatív pártra van szükség.

A Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje miután megköszönte a rájuk szavazók voksait, közölte: "bebizonyítottuk, hogy átmegyünk a betonfalon".

"A magyar választók azt üzenték, hogy szükség van a Normális Magyarországért programra. Igent mondtak a felnőtt emberek felnőtt politikájára" - fogalmazott Dávid Ibolya.

A pártelnök szerint a választók igent mondtak az MDF által ajánlott konzervatív útra. "Nem alakoskodtunk, nem lódítottunk, nem ígérgettünk, nem néztük ostobának a választópolgárokat" - hangsúlyozta a Magyar Demokrata Fórum vezetője.

Dávid Ibolya szerint nem csak bizalmat kaptak, de "hihetetlenül nagy lehetőséget" arra, hogy tovább építsék a jobbközép, konzervatív centrumot.

Ebben a folyamatban még csak az út elején járunk - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki megígérte, hogy a párt rövidesen egy európai értelemben vett korszerű, konzervatív, jobbközép párttá alakul.

"A következő négy évben bebizonyítjuk, hogy erős középosztály kell egy erős nemzethez. A legnagyobb bátorság a békesség és a nyugalom megteremtéséhez kell" - fejezte be beszédét Dávid Ibolya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×