INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

MDF: törvénysértő a többi parlamenti párt kampánya

InfoRádió / MTI
A parlament két nagy pártja és az SZDSZ olyan mértékben túllépte a kampányra fordítható összeg törvényben meghatározott mértékét, amely már a törvénysértés kategóriáját jelenti - véli az MDF frakcióvezetője.

Herényi Károly szerint a felmérések azt mutatják: a szocialisták több mint 650 millió forintot, a Fidesz 950 millió forintot, az SZDSZ pedig 460 millió forintnál többet fordított a kampányra, miközben a választási törvény mindösszesen 386 millió forint felhasználását teszi lehetővé. Az említett összegekben nincs benne a hétvégi két kampányrendezvény, amelyek költségei elérik a tízmilliós nagyságrendet.

Az MDF frakcióvezetője szerint pártja eddig csupán 250 millió forintot költött, és mivel már csak egy hét van hátra a választásokig, a törvényes keretek között marad. Ennek két oka van - mutatott rá Herényi Károly - egyrészt az, hogy törvénytisztelő állampolgárok, másrészt az, hogy nincs több pénzük, hiszen a pártok zömében az adófizetők pénzéből kampányolnak.

A politikus reményét fejezte ki, hogy április 9-én a választók nemcsak pártszimpátia alapján szavaznak, és "elutasítják ezt a politikai magatartást, amely az ő pénzükön próbálja megtéveszteni és félrevezetni őket".

A címlapról ajánljuk