eur:
393.82
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A "lízingelő, uszodaépítő" miniszterelnök ellen tüntettek

Szijjártó Péter szerint arról kell dönteni az áprilisi választásokon, hogy egy "képmutató, lízingelő, uszodaépítő" legyen-e Magyarország következő miniszterelnöke.

"Ez az egy ember akarja megvédeni tőlünk a köztársaságot, ez szánalmas, barátaim" - mondta a Fidesz szóvivője, a Fidelitas elnöke a szervezet szombat délutáni demonstrációján, Budapesten, a Szalay utca 4. számú épület előtt.

Ez az az épület, amelynek eladása és visszabérlése kapcsán a legfőbb Ügyészség polgári peres eljárást indít, mert jó erkölcsbe ütközőnek találta a vonatkozó szerződéseket. A belvárosi ingatlant Gyurcsány Ferenc kormányfő egyik cége vette meg, majd tőle, 1995-től visszabérelte az állam. Itt működött a képviselői klub.

Szijjártó Péter arra biztatta az illetékes hatóságokat, hogy mielőbb induljon meg a polgári peres eljárás, amely a fideszes politikus szerint gyorsan visszajuttatja Gyurcsány Ferenc cégétől az ingatlant köztulajdonba.

A Fidesz szóvivője szerint amit Gyurcsány Ferenc képvisel, az nem a köztársaság, hanem a népköztársaság eszménye. Szijjártó Péter úgy vélte, hogy a fiatalok, "a szabadság nemzedéke, akiknek már nem kellett az érettségin ellenforradalomnak hazudniuk 1956-ot", nem kérnek ebből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×