INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A "lízingelő, uszodaépítő" miniszterelnök ellen tüntettek

InfoRádió / MTI
Szijjártó Péter szerint arról kell dönteni az áprilisi választásokon, hogy egy "képmutató, lízingelő, uszodaépítő" legyen-e Magyarország következő miniszterelnöke.

"Ez az egy ember akarja megvédeni tőlünk a köztársaságot, ez szánalmas, barátaim" - mondta a Fidesz szóvivője, a Fidelitas elnöke a szervezet szombat délutáni demonstrációján, Budapesten, a Szalay utca 4. számú épület előtt.

Ez az az épület, amelynek eladása és visszabérlése kapcsán a legfőbb Ügyészség polgári peres eljárást indít, mert jó erkölcsbe ütközőnek találta a vonatkozó szerződéseket. A belvárosi ingatlant Gyurcsány Ferenc kormányfő egyik cége vette meg, majd tőle, 1995-től visszabérelte az állam. Itt működött a képviselői klub.

Szijjártó Péter arra biztatta az illetékes hatóságokat, hogy mielőbb induljon meg a polgári peres eljárás, amely a fideszes politikus szerint gyorsan visszajuttatja Gyurcsány Ferenc cégétől az ingatlant köztulajdonba.

A Fidesz szóvivője szerint amit Gyurcsány Ferenc képvisel, az nem a köztársaság, hanem a népköztársaság eszménye. Szijjártó Péter úgy vélte, hogy a fiatalok, "a szabadság nemzedéke, akiknek már nem kellett az érettségin ellenforradalomnak hazudniuk 1956-ot", nem kérnek ebből.

A címlapról ajánljuk