eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Felfüggesztették a sztrájkot a Paksi Atomerőműben

Felfüggesztette a sztrájkot a Paksi Atomerőműben a tegnap 72 órás munkabeszüntetést hirdető érdekképviselet, mivel úgy látják, a sztrájkkal a szakszervezetet nagyobb veszteség éri, mint az erőművet.

A Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezetének elnöke úgy fogalmazott: azért döntöttek a sztrájk felfüggesztése mellett, mert a csekély teljesítménycsökkenés mellett a szakszervezetnek sokkal nagyobb a vesztesége, mint amekkora gazdasági hátrány az erőművet éri.

Berkes Sándor azt is hangsúlyozta: a sztrájkhelyzetet fenntartják és folytatják a bértárgyalásokat.

Leváltottak beosztásából egy sztrájkoló dolgozót

Közben a Paksi Atomerőmű Rt. szóvivője közölte, hogy azonnali hatállyal leváltottak beosztásából egy sztrájkoló munkavállalót, mert az érvényes utasításokat megszegve nem kívánta az előre betervezett munkákat hiánytalanul engedélyezni.

Az érdekképviselet tegnap reggeltől hirdetett 72 órás munkabeszüntetést, de a villamosipari nagykereskedő MVM Zrt. - a villamosenergia-ellátás biztonsága miatt - tegnapra nem engedélyezte a termelés tervezett 5 százalékos mérséklését.

15 százalékos béremelsét követelnek

A március 1-jén kezdődött bértárgyalásokon a szakszervezet 15 százalékos bérfejlesztést követel a műszakos munkavállalók részére. A Paksi Atomerőmű menedzsmentje az eddigi 5 százalékos átlagkereset-növekedés és az ezen felüli, csaknem 1 millió forintos éves szociális és jóléti juttatás helyett újabb ajánlatot tett a dolgozóknak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×