eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Felmentéssel zárult az utolsó Keller-per

Lapinformáció szerint felmentéssel befejeződött az utolsó olyan büntetőeljárás is, amelyet az Orbán-kormány alatt megkötött szerződések miatt indított Keller László volt közpénzügyi államtitkár.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy befejeződött az Orbán-kormány idején kötött szerződések miatt indított utolsó büntetőeljárás is. A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűncselekmény hiányában felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. egykori ügyvezetőjét és felettesét, Bártfai Béla volt államtitkárt. Ez volt az utolsó, - 37.- olyan per, melyet a volt közpénzügyi államtitkár Keller László indított, és melyet elutasított a bíróság.

Az Index szerint a kiélezett kampány idején előfordulhat, hogy a közvélemény-kutató cégek váratlan kilengéseket mérnek az egyik párt előnyére vagy hátrányára. Ezek az átmeneti győzelmek és vereségek azonban nem feltétlenül jelennek majd meg az urnába bedobott szavazatokban. A közvélemény-kutatóknak a fej-fej melletti küzdelemben most is nehéz dolguk lesz, akárcsak 2002-ben, amikor többségük nem találta el a győztest. Három héttel a választások előtt a közvélemény-kutató cégek többsége szoros versenyt mér a Fidesz és az MSZP között. A legutóbbi kutatások többsége még februárban készült, a legnagyobb különbséget a legfrissebb, a Medián március elején készült felmérés mutatja.

Szigorítani kellene az engedély nélkül emelt épületek szankcionálását, aminek legjobb módja a bontás elrendelése - fogalmazott a Népszabadságnak Forgács Imre, a fővárosi közigazgatási hivatal vezetője. A tavalyi adatok alapján ugyanis folyamatosan nő a törvénysértések száma: Budapesten egyre inkább jellemző, hogy az építtetők gyakran engedély nélkül vagy attól eltérve látnak hozzá a kivitelezéshez. Sokszor inkább az építmény árának 20-30 százalékát kitevő bírságot választják, és kérik a fennmaradási engedélyt, amit a legtöbb esetben meg is kapnak. Ez a gyakorlat súlyos jogsértésre sarkallja a beruházókat.

Látványosan emelkedhet a bevásárlóközpontok száma a közeljövőben Európában - írja a Világgazdaság. A Cusfman&Wakefild ingatlanközvetítő, és tanácsadó cég szerint az idén 8,3 millió négyzetméternyi pláza nyit az öreg kontinensen. A legnagyobb növekedés Orosz-, és Lengyelországban várható.

A Portfolio.hu szerint míg 2004-ben még 8 százalék körüli hozamok voltak a jellemzőek a budapesti A-kategóriás irodapiacon, addig ez év elején a HGA Capital portfólió-vásárlása, azaz az Infopark és két Andrássy úti épület megvásárlása már 7 százalék alatti hozam mellett realizálódott. 2005-re az átlagos hozamszint 7.1 százalék körül alakult, bár a hozamok épületenként jelentős szórást mutatnak. Mivel a bérleti díjak csak enyhén emelkedtek az elmúlt évben, ezért alapvetően az ingatlanárak emelkedése okozza a hozamcsökkenést. Az irodapiacon pedig elsősorban a minőségi épületek hiánya az, ami a hozamok folyamatos csökkenését okozza.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy jellemzően azoknál a cégeknél nem okozott gondot a természetbeni juttatások szigorítása, melyek cafeteria-rendszert alkalmaznak. Csak akkor változtatnak a cégek a juttatási rendszeren, ha nagy összegű képzési támogatást, vagy egészségbiztosítási befizetést biztosítanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×