eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ne "pöcsögjön" a gyerek a számítógép előtt!

Az MSZP és a Fidesz egyaránt azt ígéri a választási programjában, hogy az általános iskola alsó tagozatában kötelezővé teszi a napi testnevelésóra megtartását. A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének elnöke emlékeztetett: a mostani kormány csökkentette a testnevelésórák számát.

MSZP: fejleszteni kell

Tatai-Tóth András, az MSZP oktatáspolitikusa az InfoRádióban azt mondta: korán ki kell alakítani a gyermekekben a mozgás szeretetét, ha azt akarjuk, hogy a gyerekekből egészséges felnőttek legyenek.

Ehhez meg kell teremteni a feltételeket, hiszen ma is sok iskola van, ahol "szükség-tornatermekben" tartják az órákat - tette hozzá.

Tatai-Tóth András közölte: az MSZP-ben megszületett az a politikai döntés, hogy az általános iskola alsó tagozatán minden nap legyen testnevelésóra, ez pedig lehetővé teszi, hogy a következő években rendelkezésre álló iskolafejlesztési forrásokat ennek megfelelően használják majd fel.

Ennek van költségigénye, de nem ez fogja felbillenteni a magyar büdzsét - fogalmazott az MSZP szakpolitikusa.

Fidesz: számítógép helyett mozgás

A Fidesznek célja a napi testnevelésóra megtartása - jelentette ki Sió László, a párt oktatáspolitikusa az InfoRádióban.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett: kormányzásuk alatt úgy módosították az oktatási szabályokat, hogy a gyerekek kötelező óraszámába nem kellett beleszámolni a plusz testnevelésórákat.

Sió László közölte: fejleszteni kell ennek feltételeit, de kisebb településeken a művelődési házak nagytermei is alkalmasak lehetnek erre.

A szakpolitikus szerint a gyerekek délutánja szabad, és "értékválasztás kérdése, hogy egy kormány azt támogatja, hogy a gyerekek a számítógép előtt pöcsögve töltsék el a délutánt, vagy megszervezi számukra a testnevelési programokat".

Hiányoznak a szaktanárok

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének elnöke szerint a pártok ötlete nagyon jó, de éppen a mostani kormány csökkentette a testnevelési órák számát.

Istvánfi Csaba az InfoRádióban azt mondta: a tornatermek hiányánál nagyobb baj, hogy az általános iskolák alsó tagozatán nem szaktanárok, hanem erre ki nem képzett tanítók tartják meg a tornaórákat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×