eur:
394.08
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kuncze szerint hazudnak, akik ígérgetnek

A következő négy évet nagyon tudatos gazdálkodásnak és takarékosságnak kell jellemeznie - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke. Kuncze Gábor úgy vélekedett, hogy ezt minden politikai erő pontosan tudja, ezért az "ígéretkampányok" hazugok.

Hozzá kell nyúlni azokhoz a rendszerekhez, amelyeket a politikának az elmúlt tizenhat évben nem volt bátorsága gyökeresen átalakítani - jelentette ki a politikus.

Kuncze Gábor az átalakítandó területek közül kiemelte az egészségügyet és a közigazgatást.

Az SZDSZ pontosan kidolgozta reformelképzeléseit. Kevesebb minisztérium, kevesebb háttérintézmény, kevesebb bürokrácia, kevesebb országgyűlési és önkormányzati képviselő. Az SZDSZ szerint erősebb kistérség és választott régiók kellenek, és szükség van az önkormányzati megyék megszüntetése, mert nincs rájuk szükség - tette hozzá.

Kuncze Gábor szerint az egészségügynek többlet tőkebevonásra van szüksége, és ezt a célt szolgálja a párt által ajánlott több biztosítós modell

Ha koalíciós tárgyalások lesznek, akkor az SZDSZ egyik nagyon kemény feltétele az lesz, hogy az egészségügy esetében legyen olyan program, amelyik érdemi, pozitív változtatásokat eredményez. Lehet, hogy ez a liberálisok mai programja lesz, lehet, hogy egy másik, de reform nélkül nincs értelme koalíciót kötni- - jelentette ki.

A politikus elmondta, hogy az SZDSZ elképzeléseinek harmadik fontos eleme az adócsökkentés.

"Mi az egykulcsos adó mellett állunk ki, de a programunk azt tartalmazza, hogy ez akkor lehetséges 2009 január 1-jétől, ha 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban megtettük azokat az intézkedéseket (...), amelyek lehetővé teszik" bevezetését - közölte.

Kuncze Gábor szerint nem titok, hogy az első két és fél évben nagyon szigorúnak kell lennie a költségvetésnek, azért, hogy utána a magyar gazdaság nyertese lehessen annak a versenynek, amibe belekerült.

Az ígéretkampányok ezért, hazugok, mert minden politikai erő tudja, minek kell jönnie a következő négy évben, és ehhez képest biztos lehet abban, hogy nem fogja teljesíteni a nagy osztogatásról szóló ígéreteit. Vagyis most félrevezeti az embereket - mondta a liberális párt vezetője.

Miért pont Micimackó?

Kuncze Gábor az SZDSZ országjáró kiállításáról azt mondta, hogy azokat a személyiségeket, alakokat szeretnék bemutatni, akik megtestesítik a liberalizmust.

Azoknak szeretnénk megmutatni, hogy a liberalizmusnak vannak előzményei, sokak által tisztelt, szeretett emberek képviselték ezt az eszmét, magatartásformát.

Így került a valós személyek közé Micimackó, akiről tudható, hogy rendkívül toleráns, mások véleményét figyelembe veszi - tette hozzá.

Kovács Pistivel az SZDSZ azt jelzi, hogy a következő évtized az övé, a kovácspistiké. Egyáltalán nem mindegy, mi lesz velük. Az SZDSZ éppen arról beszél, hogy kevés szó esik róluk, arról, milyen lesz majd Magyarország az elkövetkező évtizedekben - mondta Kuncze Gábor.

Arra a kérdésre, hogy miért kellett megnevezni a kisfiút, miért nem mondja a párt, a gyerekek a legfontosabbak, róluk szól a jövő, a politikus azt mondta: Kovács Pistinek valóban ez a neve, "miért ne neveznénk a nevén".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×