eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tüntetést szervezett az MSZP a Philips elé

A Philips Magyarország Kft. több munkavállalója tüntetett a vállalat központja előtt, mert a jogerős bírósági határozat ellenére sem vették vissza a cégtől korábban elbocsátott szakszervezeti titkárt. A demonstrációt az MSZP Országos Munkástagozata szervezte.

A nagyobbik kormánypárt munkástagozatának elnöke elmondta: tudomása szerint Káprai Attilát azután bocsátották el, hogy a dolgozóknak járó túlóra pótlék miatt szót emelt.

Filló Pál hozzátette: a Legfelsőbb Bíróság tavaly márciusban arról döntött, hogy a szakszervezeti titkárt jogtalanul bocsátották el. A Philips kommunikációs igazgatója közölte: a cég az ügyben a törvények és a jog betartásával járt el.

Az MSZP Munkástagozatának elnöke kiemelte: ha nem kapnak megnyugtató választ, további lépéseket is terveznek a munkavállalói érdekek szabad képviseletének megteremtése érdekében.

A csütörtöki megmozduláson 15 ember vett részt.

A Phillips Magyarország Kft. szerint nem azért bocsátották el a szakszervezeti vezetőt, mert az fellépett a dolgozók érdekeinek védelmében, hanem azért, mert megszűnt az a munkakör, amiben a férfi addig dolgozott - mondta el az InfoRádiónak a cég kommunikációs vezetője.

Blazsevácz Péter hozzátette: vitatják azt, hogy a bírósági ítélet alapján vissza kell-e venniük az elbocsátott szakszervezeti vezetőt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×