eur:
395.64
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Orbán nem ért egyet Pokorni tankönyves ígéretével

A Fidesz elnöke nem ért egyet azzal, hogy minden általános iskolás gyermek ingyen kapjon tankönyvet. Orbán Viktor ezzel ellentmondott a párt alelnöke, Pokorni Zoltán által február 28-án bejelentetteknek.

A Fidesz elnöke a TV2 Mokka című műsorában arra az újságírói felvetésre, hogy miért kapnának az ő gyermekei ingyen tankönyvet, úgy válaszolt: szerinte ez "nem volna helyes".

Pokorni Zoltán Zalaegerszegen mondta azt, hogy a Fidesz - kormányra kerülése esetén - biztosítani kívánja az ingyenes közoktatást és az ingyenes tankönyvet az általános iskolások számára.

"Az lehet, hogy Zoltán ezt így gondolja" - jegyezte meg Orbán Viktor. Ugyanakkor hozzátette: valószínűleg arról van szó, hogy olyan tankönyveket kell készíteni, amelyek nem egy idényt állnak ki.

Véleménye szerint ehhez ugyanakkor nem ártana egységesíteni a tankönyveket, hiszen ma annyiféle könyv és gyakorlófüzet van, hogy egy-egy iskolán belül is különböző könyvekből oktatják az azonos évfolyamra járó diákokat.

"Az kellene, hogy egy évfolyam, amikor levetette a tankönyveit, akkor azt le tudja adni az utána következőknek, akinek pedig meg az nem felel meg, az vegyen magának újat" - mondta Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×