eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Leleplezték a Putyinra vigyázó mesterlövészeket

Nem csak a magyar biztonsági szervek vigyáztak az orosz elnökre budapesti látogatása alatt, a polgárok is éberek voltak. Jelentették például a gyanús, símaszkos, fekete ruhás embereket, igaz, ők a Köztársasági Õrezred mesterlövészei voltak.

A Köztársasági Örezred parancsnoka az InfoRádióban elmondta: nem érkezett fenyegetés az orosz államfő látogatása alatt, csak olyan bejelentéseket kaptak, amelyek - legalábbis a bejelentő szerint - potenciális veszélyekre hívták fel a rendőrség figyelmét.

Egy telefonáló például azt jelezte, hogy egy orosz származású férfi elhagyta a befogadó állomást, őt a pályaudvaron igazoltatták, de nem találták veszélyesnek.

Gyanús, símaszkos emberek ólálkodtak

Amikor Vlagyimir Putyin a Március 15. téren meglátogatta az ortodox templomot, egy állampolgár bejelentette, hogy gyanús, símaszkos, fekete ruhás embereket lát a környező háztetőkön. Õk az őrezred mesterlövészei voltak - tette hozzá Szabó Ferenc.

Az őrezred parancsnoka elmondta: még tart annak vizsgálata, mennyibe került az orosz elnök biztosítása, a feladat nagyságából ítélve 40 millió forintra becsüli a pluszköltséget.

Naponta körülbelül 1200 rendőr vett részt a biztosításban, és az őrezrednek több protokoll autót is kellett bérelnie Németországból, mert nem rendelkezett a szükséges 40-nel - tette hozzá Szabó Ferenc.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×