eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Belvíz: százhat ember fedél nélkül

Eddig 106 embernek kellett elhagynia otthonát a belvíz miatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a belvízhelyzet továbbra is Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legsúlyosabb.

Dobson Tibor közölte: jelenleg 186 ezer hektárt borít víz. Az elöntött területek nagysága a lehűlés miatt rövid távon várhatóan nem emelkedik.

Tíz vízügyi igazgatóság területén, 85 szakaszon van érvényben belvízvédelmi készültség, ebből hét szakaszon harmadfokú, 31 szakaszon másodfokú és 47 szakaszon első fokú - olvasható a tájékoztatóban.

A folyók felső szakaszain - a Fehér-Körös és a Maros kivételével - folytatódik az apadás. A vízszint a folyók középső szakaszain az árhullámok levonulása miatt emelkedik. Ugyancsak magasabb a vízszint a Hortobágy-Berettyón a belvíz beemelése következtében.

Jelenleg másodfokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyón és a Krasznán. A Fekete-Körösön első fokúra mérsékelték a fokozatot, s első fokú a készültség a Szamoson, a Zagyván, a Berettyón, a Sebes-, a Fehér-, a Kettős- és a Hármas-Körösön is.

Összesen 814 kilométeren van árvízvédelmi készültség, ebből 147 kilométeren másodfokú, 667 kilométeren pedig első fokú.

A Tisza magyarországi szakaszán tovább csökkent az egybefüggő jeges szakaszok hossza: álló jég már csak Vásárosnamény és Tokaj között található, de helyenként már itt is felszakadozott.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×