eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Utoljára szavaznak a képviselők

Hétfőn lesz a 2002-2006 parlamenti ciklus utolsó plenáris ülése, amelyen húsz fontos törvényjavaslat zárószavazását tarthatják meg, és további öt általános vitáját kezdhetik el a képviselők.

A zárószavazásra kerülő javaslatok között szerepel a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló, Baráth Etele uniós tárca nélküli miniszter által jegyzett javaslat.

A képviselők megvitatják a digitális műsorszórás jogszabályi feltételeit tartalmazó indítvány és az autópálya-építés külső forrásból való finanszírozását lehetővé tévő jogszabálytervezet.

Döntés várható a Mafilm Rt., a Magyar Filmlaboratórium Kft. és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Rt. további sorsáról, valamint a terítéken szerepel a sokat vitatott lobbitörvény is.

A záróülésen a honatyáknak vissza kell szolgáltatniuk diplomata-útlevelüket, valamint el kell számolniuk a náluk lévő eszközökkel. A távirati iroda értesülései szerint a képviselők megvásárolhatják majd az Országgyűléstől kapott laptopjaikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×