eur:
394.5
usd:
369.71
bux:
65195.4
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány: a Fidesz programja "meglehetősen egyszerű"

A miniszterelnök szerint a kampány során a kormánypártok öt évre kidolgozott építkezési, fejlesztési, adó- és járulékcsökkentési programja áll szemben a Fidesznek azzal a "meglehetősen egyszerű" elképzelésével, amelynek alapja a társadalombiztosítás járulék 10 százalékos csökkentése. Gyurcsány Ferenc erről a Duna Televízióban beszélt.

"A kormánypártok oldalán kidolgozott program van a következő öt évre építkezésre, fejlesztésekre, adó- és járulékcsökkentésekre, a szakképzés teljes átalakítására, a szociális bérlakásépítés ösztönzésére, és van egy meglehetősen egyszerű és szerintem nem működő program, ami annyiból áll, hogy a tb-járulékot 10 százalékkal csökkenteni kell" - jelentette ki a miniszterelnök a Heti Hírmondó című műsorban.

Gyurcsány Ferenc szerint az a jó program, amely az országot jó irányba viszi, és nem szabad rossz, nem működő megoldásokat ajánlani a választóknak csak azért, mert azok népszerűek.

Megjegyezte: a szocialisták korábbi alacsonyabb támogatottsága után a két nagy párt jelenlegi "egyenlő esélye" annak is köszönhető, hogy az emberek megértették, mi viszi az országot a kívánatos célokhoz.

A foglalkoztatáshoz fejlesztés kell

A miniszterelnök szerint úgy nem lehet növelni a foglalkoztatást, hogy 650 milliárdot elvonnak a társadalombiztosítási kasszából, mert azt "nem bírja ki" a nyugdíjrendszer.

Hozzátette: a tb-járulék ilyen mértékű csökkentése esetén nem lenne több magyar munkavállaló Esztergomban és Komáromban, vagyis azokban a városokban, ahol jelenleg is sok külföldi dolgozik.

"A kormányzat 9 milliárd forintot különített el a leghátrányosabb helyzetű települések fejlesztésére. Az elmúlt három évben több mint 180 milliárdot adtunk önkormányzatoknak fejlesztésre. Jövő januártól újabb 700-800 milliárd forint jön az EU-költségvetésből Magyarországra" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Úgy vélekedett, hogy munkahelyet a fejlesztés teremt, és ennek érdekében bizonyos esetekben akár teljesen el is lehet törölni a tb-járulékot.

Át kell alakítani az egészségügyet

Gyurcsány Ferenc közölte: alapvetően át kell alakítani az egészségügyi rendszert Magyarországon, hogy az igazságosabbá váljon, és a szolgáltatásokhoz mindenki hozzájuthasson.

Elkerülhetetlen, hogy az egészségügy biztosítás alapú legyen. Ezzel szemben áll az az ellenzéki elképzelés, hogy a helyzet nem érett meg a reformra - tette hozzá.

A kormányfő közölte: már dolgoznak azokon az intézkedéseken, amelyeket 2007. január 1-jétől kell majd megtenni annak érdekében, hogy 2010-ben be lehessen vezetni az eurót.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×