eur:
393.7
usd:
369.08
bux:
65839.8
2024. április 23. kedd Béla

Lamperth az SZDSZ jelöltje is

Az MSZP és az SZDSZ tíz helyen indít közös képviselőjelöltet az áprilisi választásokon.

Gulyás József, a liberális párt ügyvivője közölte: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban Jüttner Csaba, a város szabad demokrata polgármestere, Tiszvasváriban pedig Juhász Ferenc szocialista honvédelmi miniszter lesz a két párt közös jelöltje.

Somogy megyében, Kaposváron Lamperth Mónika szocialista belügyminisztert támogatja az MSZP és az SZDSZ.

Gulyás József hangsúlyozta: a megállapodások célja, hogy elősegítsék a kormánykoalíció jelöltjeinek első fordulós győzelmét.

A választási együttműködés eredményeként Szeged három választókerületében két MSZP-s jelölt- Botka László helyi polgármester és Újhelyi István – és egy szabad demokrata politikus - Sándor Klára – indul.

Kecskemét egyik választókerületében Szécsi Gábor polgármester az SZDSZ színeiben indul, míg a másik körzetben Balogh László, a megyei közgyűlés MSZP-s elnöke méretteti meg magát a két párt jelöltjeként.

Szombathelyen a 2002-es megállapodást újítják meg: az egyik körzetben Hankó-Faragó Miklós, az igazságügyi tárca szabad demokrata államtitkára indul, a másik közös jelölt a szocialista Gaál Angelika lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×