eur:
393.8
usd:
369.06
bux:
65831.85
2024. április 23. kedd Béla

Kóka János egykulcsos adórendszert szeretne

A gazdasági miniszter szerint Magyarországon az összes adónemre kívánatos lenne a 20 százalékos, egykulcsos adórendszer bevezetése. Kóka János az Ernst and Young budapesti konferenciáján hozzátette: ebben az esetben megszűnne a helyi iparűzési adó.

A miniszter arról is beszélt, hogy a versenyképesség erősítését szolgálja az autópályák építése, és ide tartozik a Budapest Airport Rt. privatizálása is, amelynek révén Budapest a régió légi közlekedési központja lehet.

Kóka János az esemény után újságíróknak azt mondta, hogy az ügyben nem miniszterként, hanem szabad demokrata politikusként mondta el véleményét.

Nem támogatja az egykulcsos adórendszer bevezetését a két nagy párt.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke január 15-én azt mondta, hogy azért nem ért egyet az egykulcsos adórendszerrel, mert azzal nem lehetne biztosítani a családi kedvezményeket.

Hiller István, az MSZP elnöke ugyanaznap szintén elutasította az egykulcsos adórendszer bevezetését.

Az MDF elnöke szerint a Fidesz és az MSZP figyelmen kívül hagyja az egyszerűsített vállalkozói adó bevezetésének jó tapasztalatait, amikor elutasítja az egykulcsos adórendszert.

"Egyértelműen azt üzenték az eva-kötelezettek, hogy nem akarnak adót csalni. Ha elviselhető az adó mértéke, akkor befizetik" - mondta az InfoRádióban Dávid Ibolya.

A politikus közölte: a balti államok példája azt mutatja, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó csökkenti a munkanélküliséget és serkenti a gazdaságot.

Az MDF 18 százalékban határozná meg az adókulcsot - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Egy 470 milliárd eurós forrástervet jelentett be Ursula von der Leyen

Egy 470 milliárd eurós forrástervet jelentett be Ursula von der Leyen

Az Európai Unió ellenálló képességét a Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború átvészelésében, és a gazdasági válság megelőzését olyan stratégiai politikáknak köszönhetjük, mint a SURE, a NextGenerationEU és a REPowerEU. E sikerek ellenére a válságok és más globális tendenciák hatással voltak Európa versenyképességére, amelyet most egy reformcsomaggal kell orvosolni – mondta el az Európai Parlamentben kedden tartott beszédében Ursula von der Leyen bizottsági elnök az Európai Tanács 2024. április 17-18-i rendkívüli ülésének következtetéseiről beszélve.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×