INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

Lapszemle: a honvédségtől az Andrássy útig

Infostart / InfoRádió

Újabb ingatlanok eladását tervező honvédség, botrányosan olcsó ingatlanok az Andrássy úton, tovább bővülő lízingpiac és dráguló taxizás - szemle a hétfő reggeli napilapokból.

A Magyar Nemzet információ szerint a Honvédelmi Minisztérium javaslatára a honvédség tizenkét, ötvenmillió forint fölötti értékű ingatlanját kívánja eladni még a választási ciklus hátralévő idejében. Magántulajdonba kerülhet többek között a Margit – szigeti Európa Ház több teniszpályával, Balatonberény és Siófok honvédüdülői, összesen mintegy száz különböző ingatlan. A Honvédelmi Minisztérium egyébként tavaly mintegy negyven vagyonkezelésében lévő ingatlan értékesítési eljárásának megindításra kért engedélyt a tulajdonosi jogokat gyakorló Kincstári Vagyon Igazgatóságtól, az idén pedig további 60-70 honvédségi ingatlan meghirdetését tervezik.

A Népszabadság arról ír, hogy botrányoktól hangos lassan egy évtizede a Magyarország főútjának nevezett Andrássy út. A vádak szerint az omladozó palotákat negyed áron adja az önkormányzat és ráadásul törvénytelenül jár el. Kérdéses továbbá, hogy a paloták új tulajdonosai képesek–e rövid időn belül felújítani a házakat. Ez nehezen képzelhető el arról, aki a vételárat is alig tudja kifizetni és még a lakókkal is meg kellene egyeznie. A VI. kerület alpolgármestere szerint a megújulás garanciája az új tulajdonosok befektetett pénze, amit nem akarnak elveszíteni.

A Világgazdaság arról ír, hogy az elmúlt év a hazai lízingpiac ötszázalékos bővülését hozhatja, ez lassulást jelent az előző év 11 százalékos emelkedéséhez képest, ám a legnagyobb szeletet kihasító autófinanszírozás alakulását nézve ez várható volt – véli a Magyar Lízingszövetség elnöke. A gép– és ingatlanlízing növekedett az év folyamán, és kedvező fejlemények jellemezték a tehergépjármű – üzletágat is.

A Napi gazdaság írása szerint márciustól drágábban lehet majd taxizni. A lap által megkérdezett budapesti vállalatok márciusban nagy valószínűséggel növelik a tarifákat. Konkrétumot a lap csak a Buda és a Tele5 társaságok esetében közöl, ahol legfeljebb ötszázalékos emelés lesz. Vidéken más a helyzet, ott ugyanis a kevesebb kuncsaft miatt szóba sem jöhet a drágítás kérdése.

Kapcsolódó hang

Lapszemle I.rész
 
Lapszemle II. rész
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018