eur:
386.04
usd:
355.6
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Steinmetz Ádám, a Jobbik (b) és Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. május 28-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Steinmetz Ádám Márki-Zay Péter kijelentéséről: mindenki feleljen a saját szavaiért

A jobbikos jelölt nem akarta részletesen kommentállni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének szavait.

Erős hullámokat vetett Márki-Zay Péter Steinmetz Ádámmal, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltjével közösen tartott fonyódi utcai fóruma, ahol Orbán Viktor politikai pályafutásának fordulatait is felemlegetve az ellenzéki miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott: „Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.”

Az ellenzéki jelöltet, aki mellett kampányolt a Balaton-parti településen Márki-Zay Péter, a Magyar Nemzet megkérdezte, hogy mit szól az elhangzottakhoz.

"Nem gondolom, hogy nekem ezt kommentálnom kellene. Én azt gondolom, hogy mindenki feleljen a saját szavaiért. Javaslom, hogy miniszterelnök-jelölt urat kérdezze meg, vagy javaslom az ezzel kapcsolatos Facebook-posztját" – válaszolta a korábbi olimpiai bajnok vízilabdázó, akit a Jobbik jelölt a Somogy megyei 3. választókerületben.

"Nagyon sok mindenről beszélt, arról is, hogy széles körben jelenít meg képviseletet az ellenzék, különböző politikai és világnézetű, származású embereket. Azt hiszem, megjelölte a cigány és nem cigány származású magyar honfitársainkat" – mondta Steinmetz Ádám, és felhívta a figyelmet Márki-Zay Péter reakciójára, aki egy Facebook-bejegyzésben azt írta, „a Fidesz-közeli Munkáspártról és a Fidesz-közeli Mi Hazánkról beszéltem, amikor fasisztákról és kommunistákról volt szó”.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Lázár János: Magyarország nem lesz senkinek a leányvállalata!

Lázár János: Magyarország nem lesz senkinek a leányvállalata!

A kínai elnök látogatása nem a magyar függetlenség feladásáról szól, hanem pont a magyar szuverenitás erősítését jelenti - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjújában Lázár János építési és közlekedési miniszter, majd aláhúzta: a kínai-magyar kapcsolatok erősítése nem politikai rögtönzés alapján történik, tudatos stratégia szerint halad előre. Meglátása szerint az EU nem tudja eldönteni, hogyan viszonyuljon Kínához. A tárcavezető beszélt arról is, hogy Európa gazdag, de már gyenge, a korábbi gazdasági modell már nem érvényes az unióban, a régi képletet kidobták, de még nincs helyette új megoldóképlet és rémisztőnek nevezte, hogy a blokk katonailag értelmezhetetlen erőt képvisel. Az interjú során szóba került a Budapest-Belgrád vasútvonal, a V0 vasútvonal kínai megvalósítása, általánosságban a kínai tőke szerepe, Magyarország mint gazdasági kulcsállam, az autóúthálózat fejlesztése, valamint az orosz-ukrán háború következményei, a várható szimbolikus jelentőségű beruházások a szűk költségvetési keretek közepette. Jelezte azt is a miniszter, hogy 2025 nyarára kész lesz a Budapest-Belgrád vasútvonal teljes vasúti pályája. Annak a reményének adott hangot, hogy a háború után lennie kell európai-orosz energetikai együttműködésnek, és ebben Magyarország közvetítő lehet. Az interjúban Lázár János elismerte, hogy a legnagyobb magyar tulajdonú építőipari cégek megerősödésében nagy szerepet játszottak az állami beruházások, szerinte ez legitim mód volt, ugyanis stratégiai érdek a szektor magyar kézben tartása. Ezen a ponton azonban az állam és a piaci szereplők kapcsolata korszakváltáshoz érkezett elmondása szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×