eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
A closeup of a dimly lit prison holding cell door with gripping the bars - 3D render
Nyitókép: allanswart/Getty Images

Huszonöt évre rács mögé kerülhet a szlovák hasfelmetsző

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés híre borzongatja az év elején a szlovákokat. A bestiális cselekményt múlt csütörtökön követték el Pozsonyban. A szlovák főváros egyik társasházában olyan történt, amit még a sokat látott rendőrök sem tapasztaltak. A férfit másnap elfogták, akár 25 évre is rács mögé kerülhet.

Még a legtapasztaltabb nyomozókat és mentősöket is mélyen megdöbbentette az január 4-én elkövetett pozsonyi gyilkosság, amely minden jóérzésű ember lelkivilágát felborzolta Szlovákiában. A fővárosi Prievozská utca egyik társasházának harmadik emeleti lakásában akadtak rá a rendőrök egy nő holttestére. A 48 éves áldozatot a gyilkosa szó szerint felboncolta, a belső szerveit egy vödörbe helyezte, a kivágott szívét pedig a padlón hagyta. A nő arcán, mellkasán és combján is vágott sebet ejtett az elkövető, aki egy pokróccal takarta le a holttestet, a pokrócra pedig egy brit útlevelet helyezett el.

A Joj televíziónak nyilatkozó szomszédok kedves, segítőkész emberként ismerték az áldozatot, de megjegyezték azt is, hogy párjával mindennaposak voltak köztük a hangos viták, és egyikük sem vetette meg az alkoholt. A nő élettársa, a 47 éves Jozef szakácsként dolgozott, a rendőrség gyanúja pedig azonnal rá terelődött, mivel a gyilkosságot megelőző naptól számítva nem adott magáról életjelet.

A rendőrök másnap a köztéri kamerafelvételek segítségével megtalálták a férfit, aki egy pozsonyi ház pincéjében rejtőzködött.

Michal Szeiff, pozsonyi kerületi rendőrszóvivő megerősítette, hogy elfogták a gyanúsítottat, akit azonnal őrizetbe is vettek, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt eljárást indítottak ellene. Ha a férfi bűnössége beigazolódik, akár 20-tól 25 évig terjedő börtönbüntetésre is elítélheti őt a bíróság.

A brutális történet azóta egy újabb érdekes szállal bővült. A Joj televízió több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a most őrizetbe vett Jozef a fia annak a Štefan Pantl nevű embernek, akit 1981-ben kettős gyilkosságért halálra ítéltek Csehszlovákiában. A hírhedt pozsonyi fojtogató két nőt fojtott meg még 1979-ben, 25 éves korában. Fia, Jozef akkor még csak hároméves volt. Egy korabeli pszichiátriai szakvélemény szexuális agresszornak írta le a férfit, aki rosszul viselte a visszautasítást.

A klinikai pszichiáter szerint akár 50 százalékos is lehetett az esélye annak, hogy átörökíti ezt a genetikai hajlamot.

A rendkívüli halálesetek itt azonban nem értek véget, egy nappal a hasfelmetszős gyilkosság után ugyanis két férfi oszlásnak indult holttestét találták meg egy ugyancsak pozsonyi lakásban a hatóságok egy sérült nő társaságában. A lakás egy 61 éves nő tulajdonában van, aki a szomszédok szerint hajléktalanokat szokott felvinni magához, ami meglehetősen zavarta a lakóközösséget. A szomszédok a lakásból áradó elviselhetetlen bűzre hivatkozva hívták ki a rendőröket, akik a behatolás után rábukkantak a holttestekre és a sérült nőre. A hivatalos tájékoztatás szerint a lakásban történtek felderítése további nyomozást igényel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×