eur:
393.1
usd:
367.77
bux:
65941.72
2024. április 24. szerda György
Glastonbury, 2017. június 26.Egy fesztiválozó fekszik a szemetes földön a 47. Glastonburyi Kortárs Előadóművészeti Fesztivál területén 2017. június 26-án reggel, a délnyugat-angliai Somerset megye Glastonbury városának közelében tartott ötnapos rendezvény végén. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

Botrány a Glastonburyn: kitiltottak egy zenekart

Június 26-án kezdődik és négy napon át tart az angliai Glastonbury-ben Európa nagy nyári popzenei fesztiválja, ezúttal 2800 fellépővel, 79 színpadon. Ez az a fesztivál, amit sokszor elmos az eső, és a közönség immár sportot csinál abból, hogy a sárban fetreng. Az idei sztár Kylie Minogue lesz, de két fellépő együttes körül parázs vita támadt, és végül az egyik szerepeltetésétől el is tekintenek.

A Killdren nem léphet fel, de a Fat White Family nevű, héttagú együttes, amelynek az énekesei legutóbb pucérra vetkőztek a színpadon, széklettel kenték be magukat, majd egy levágott disznófejet hajítottak a közönség soraiba, ott lesz Glastonbury-ben, és újabb meghökkentő akciókra készül.

A Killdren és a Fat White Family egyaránt gyűlöli a konzervatív kormánypártot, a szavazóit és a vezetőit. A londoni Peckham munkásnegyedben összeállt Fat White Family punkrockot játszik és nyilatkozataival sokkolja a közvéleményt, ezzel is remélve hírneve növekedését. Margaret Thatcher halálakor az együttes vezetője, a félig algériai, félig angol Lias Saoudi így nyilatkozott: „Nem hazudok, rettentően örültünk a gyászhírnek, és

ha David Cameron miniszterelnök holnap autóbalesetben halna meg, innánk az örömére.”

Ennek ellenére ez az együttes felléphet a Glastonbury-fesztivál zárónapján. Nem így a Killdren, amelynek gyűlöletbeszéde kiverte a biztosítékot. Ugyanis azt nyilatkozta, hogy az előkelő származású és mindig hibátlanul túl elegáns konzervatív párti politikust, Jacob Rees-Moggot a hat gyermekével együtt kellene meggyilkolni - közölték is négynek a képét a honlapjukon - bosszúból, mert - állításuk szerint - „sok szegény gyerek jótékonysági ételosztóhelyekre szorul a nyári iskolai szünetben, Jemenben pedig angol gyártmányú bombákat dobnak a városokra”.

Három évvel ezelőtt, amikor a brit politikai arénában megkezdődtek a brexitviták, egy fanatikus fiatal meggyilkolta Jo Cox munkáspárti képviselőnőt. A Cox Alapítvány tiltakozott most a legelsők között az ellen, hogy a gyülöletkeltő Killdren felléphessen Glastonbury-ben.

A szólásszabadság nevében terjed a szabadosság a brit fiatalok között, és a durvaságig süllyed. Az emberek túlnyomó része tekinti ezt társadalmi problémának, csakúgy, mint a sűrűn előforduló késeléses gyilkosságokat, amelyeket általában fiatal drogbandák tagjai követnek el egymás ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×