eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Magyar pénzből épül a révkomáromi stadion

Magyar pénzből épül a révkomáromi stadion

5 millió 900 ezer euróval, azaz mintegy 1,8 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány a révkomáromi labdarúgóklub stadionjának felújítását. A szlovák második ligába most feljutott Komáromi Football Clubhoz a kormány a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül folyósítja a támogatást.

A Magyar Közlönyben szerdán megjelent információk szerint a magyar kormány 5,9 millió eurónyi támogatást utal át a felvidéki fociklub számlájára, melyet a második vonalbeli csapat stadionjának átépítésére fordítanak. A pályát körülölelő földsáncot lebontják, a régi gyepszőnyeget fűtött talajú pálya váltja fel, felújítják az öltözőket, valamint új lelátót és műfüves pályát is építenek a pénzből.

A lila-fehér csapat a klub alelnökének a kezdeményezésére kezdett az anyagi források felkutatásába, azt azonban nem tudni, milyen csatornákon keresztül jutott a kormány elé a kérelem. A klub azt ígéri, jövő héten tájékoztatja a nyilvánosságot a pénzinjekció hátteréről. A város polgármestere is csak annyit közölt, hogy természetesen örül a döntésnek, és kíváncsian várja a további fejleményeket. A helyzet érdekessége, hogy a komáromi klub támogatója a 2. liga idénykezdete előtt pár nappal kihátrált a klubból, noha odáig jelentős szerepe volt a KFC fenntartásában és a szükséges anyagi források előteremtésében.

Az 5 millió 900 ezer eurós támogatás szlovákiai viszonylatban is nagynak számít. A Fico-kormány és a Szlovák Labdarúgó Szövetség 2013-ban indult tízéves stadionrekonstrukciós programjában a komáromihoz hasonló nagyságú klubok 750 ezer eurós támogatást kaptak, az szlovák élvonalban szereplő magyar csapat, a dunaszerdahelyi DAC pedig 2 millió 400 ezer eurót kapott stadionépítésre Ficóéktól. Azt az összeget a szlovák kormány ezen e héten újabb 1,5 milliós összeggel toldotta meg. A magyarországi játékosokat is a soraiban tudó DAC-hoz ezen kívül a Bethlen Gábor Alapon keresztül is jutott 1 millió euró, amelyet az ifjúsági akadémia fejlesztésére fordíthat a dunaszerdahelyi klub.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×