eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Magyar pénzből épül a révkomáromi stadion

Magyar pénzből épül a révkomáromi stadion

5 millió 900 ezer euróval, azaz mintegy 1,8 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány a révkomáromi labdarúgóklub stadionjának felújítását. A szlovák második ligába most feljutott Komáromi Football Clubhoz a kormány a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül folyósítja a támogatást.

A Magyar Közlönyben szerdán megjelent információk szerint a magyar kormány 5,9 millió eurónyi támogatást utal át a felvidéki fociklub számlájára, melyet a második vonalbeli csapat stadionjának átépítésére fordítanak. A pályát körülölelő földsáncot lebontják, a régi gyepszőnyeget fűtött talajú pálya váltja fel, felújítják az öltözőket, valamint új lelátót és műfüves pályát is építenek a pénzből.

A lila-fehér csapat a klub alelnökének a kezdeményezésére kezdett az anyagi források felkutatásába, azt azonban nem tudni, milyen csatornákon keresztül jutott a kormány elé a kérelem. A klub azt ígéri, jövő héten tájékoztatja a nyilvánosságot a pénzinjekció hátteréről. A város polgármestere is csak annyit közölt, hogy természetesen örül a döntésnek, és kíváncsian várja a további fejleményeket. A helyzet érdekessége, hogy a komáromi klub támogatója a 2. liga idénykezdete előtt pár nappal kihátrált a klubból, noha odáig jelentős szerepe volt a KFC fenntartásában és a szükséges anyagi források előteremtésében.

Az 5 millió 900 ezer eurós támogatás szlovákiai viszonylatban is nagynak számít. A Fico-kormány és a Szlovák Labdarúgó Szövetség 2013-ban indult tízéves stadionrekonstrukciós programjában a komáromihoz hasonló nagyságú klubok 750 ezer eurós támogatást kaptak, az szlovák élvonalban szereplő magyar csapat, a dunaszerdahelyi DAC pedig 2 millió 400 ezer eurót kapott stadionépítésre Ficóéktól. Azt az összeget a szlovák kormány ezen e héten újabb 1,5 milliós összeggel toldotta meg. A magyarországi játékosokat is a soraiban tudó DAC-hoz ezen kívül a Bethlen Gábor Alapon keresztül is jutott 1 millió euró, amelyet az ifjúsági akadémia fejlesztésére fordíthat a dunaszerdahelyi klub.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×