eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
NATO-gép kísérte az orosz minisztert - videó

NATO-gép kísérte az orosz minisztert - videó

NATO-vadászgép közelítette meg az orosz védelmi minisztert szállító repülőt, majd eltávolodott, amikor egy orosz harci gép jelzéseket adott le neki. Ez volt a legutóbbi incidens. Előzőleg, szintén a balti légtérben egy orosz gép pár méterre megközelített egy amerikai felderítő gépet.

A Baltikum feletti nemzetközi légtérben közelítette meg egy NATO harci gép a kalinyingrádi enklávéba tartó Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter repülőjét. Az esetről a miniszterrel utazó riporterek videofelvételt is készítettek.

Az Észak-atlanti Szövetség közlése szerint három orosz gépet követtek, mert azok „nem azonosították magukat”. A közlemény szerint a NATO harci gépét nem üldözték el.

Az utóbbi években már több hasonló incidens történt, és a felek egymást vádolják a feszültség növelésével.

A héten egy hasonló, ám veszélyesebbnek mondott incidensben egy orosz harci gép másfél méterre repült el egy amerikai felderítő gép mellett. Amerikai illetékesek ezt

„veszélyes” manővernek minősítették, az oroszok válasza pedig az volt, hogy „provokálták őket”.

Szerdán egy NATO F-16-os repült kísérő távolságban Szergej Sojgu orosz belügyminiszter gépéhez. Ezt a manővert addig folytatta, amíg egy orosz Szu-27-es be nem ékelődött a két gép közé.

Az orosz repülő ezek után megbillentette szárnyait,

jelezve, hogy fegyverekkel van felszerelve.

A NATO-gép ezek után távozott – állították orosz források.

A Szövetség szerint normális procedúrát követtek, mert három gép nem azonosította magát. Nem tudták, hogy ki tartózkodott a szállítógép fedélzetén – tették hozzá.

Sojgu szerdán a kalinyingrádi enklávéban azt mondta: a NATO fokozza katonai tevékenységét Oroszország nyugati határai mentén. Ezzel egy közelmúltbeli hadgyakorlatra utalt, és azt mondta: mindez annak a jele, hogy a Nyugat nem akarja feladni oroszellenes magatartását.

Azt követően, hogy az amerikaiak Szíriában lelőttek egy kormánygépet, Moszkva közölte, hogy célpontnak tekinti a Washington által vezetett, Iszlám Állam-ellenes koalíció gépeit, ha azok az Eufrátesz-folyótól nyugatra repülnek. A bejelentés után a koalíció egyik tagja, Ausztrália felfüggesztette gépei misszióit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×