eur:
394.07
usd:
369.59
bux:
65714.13
2024. április 23. kedd Béla
Eltűnnek a játéktermek a szlovák fővárosból

Eltűnnek a játéktermek a szlovák fővárosból

Hosszú huzavona után végleg eldőlt, betiltják a hazárdjátékot a szlovák fővárosban. Eltűnik a szerencsejáték Pozsonyból, ahol májustól nem adnak ki új engedélyeket a játékgépek és kaszinók üzemeltetőinek. A szabályozást ellenző városi képviselők rámutattak, hogy a rendelet miatt a feketepiacon folytatódhat a szerencsejáték, és körülbelül 5 millió euróval csökken a főváros bevétele.

A pozsonyi városi képviselőtestület betiltotta a szerencsejátékokat működtető kaszinókat.

A határozat értelmében a játéktermek az engedélyük lejárta után már nem működhetnek tovább a szállodákban, panziókban, lakóépületekben, vendéglőkben, üzletközpontokban, művelődési központokban. Kivételt képeznek a fogadóirodák. A képviselőtestület ülésén a jelenlevő 30 képviselőből 27 szavazott a teljes tilalomra, amely már másodszor került napirendre. A szavazás előtt több képviselő elhagyta a termet. Február 16-án egy hasonló szavazáskor nem akadt elegendő számú képviselő ahhoz, hogy megszavazza mintegy 300 játékterem eltüntetését a szlovák fővárosból.

 A rendelkezés május 1-jétől lép hatályba, ám a játéktermek azonnal nem fognak eltűnni. Sokak engedélye ugyanis még érvényben lesz.

„Holnap ugyan még nem tűnnek el a játéktermek, de végre megkezdhetjük a felszámolásukat”

– jelentette ki Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere.

A játéktermek képviselői azt tervezik, hogy a határozatot megtámadják a bíróságon. Nesrovnal azonban nem tart tőlük. Úgy véli, az az érv, hogy a tiltással illegális játékbarlangok jöhetnek létre, nem állja meg a helyét, és különben is az állam feladata, hogy ezt meggátolja. Nem aggodalmaskodik amiatt sem, hogy a szerencsejáték megszűnésével mintegy ötmillió euró esik ki a pozsonyi költségvetésből. Egyelőre nem tudta megmondani, honnan pótolják ezt az összeget, de úgy véli, biztosan megtalálják a forrást.

Tavaly több mint 136 ezren írták alá Pozsonyban azt a petíciót, amely a játéktermek betiltását kezdeményezte. Később valamivel több mint 98 ezer aláírás hitelességét ismerték el az illetékesek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×