INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

inforádió

tudósítóink

szlovákia

labdarúgó-eb

Három magyar a szlovák keretben

Infostart / InfoRádió

A francia belügyminiszter kérésének eleget téve Szlovákia nyolc főből álló rendőri kontingenst küld a labdarúgó Európa-bajnokság idejére Franciaországba. Közben Ján Kozák, az Eb-re készülő szlovák válogatott szövetségi kapitánya is keretet hirdetett. A Franciaországba utazó keretbe három szlovákiai magyar játékos is bekerült.

A szlovák rendőrség közrendvédelmi osztályának igazgatója, Jozef Olekszy közölte, hogy összesen nyolc rendőrt küldenek ki a június 10-én kezdődő Európa-bajnokság idejére Franciaországba. „Közülük ketten a párizsi nemzetközi központban teljesítenek majd szolgálatot” – tájékoztatott az igazgató, hozzátéve, hogy hatan pedig a francia rendőrökkel fognak járőrözni azokban a városokban, ahol a szlovák válogatott pályára lép a csoportmeccsek alatt, tehát Bordeaux-ban, Lille-ben és Saint-Etienne-ben.

 A pozsonyi külügyminisztérium megerősíti párizsi külképviseletét, a konzul személyesen is jelen lesz a szlovák válogatott mérkőzései idején az adott városokban, ahol a helyi szervekkel, a szlovák rendőrökkel és a Szlovák Labdarúgó Szövetség képviselőivel együtt szükség esetén a szlovák állampolgárok rendelkezésére állnak.

 A szlovák külügyi tárca információi szerint a kontinensviadal idejére a franciák visszaállítják a határellenőrzéseket, ezért arra kérik a szurkolókat, hogy semmiképp se hagyják otthon a személyi igazolványukat vagy útlevelüket. Becslések szerint mintegy tízezer szlovák állampolgár készül arra, hogy a helyszínen tekintse meg a válogatott játékát, köztük Nagy-Britanniában, Írországban és Európa más országaiban élő szlovák állampolgárok is lesznek.

Közben az is eldőlt, ki az a 23 játékos, aki a válogatott tagjaként kiutazhat a kontinenstornára. Ján Kozák szövetségi kapitány három szlovákiai magyar játékosnak, Novota Jánosnak, Ján Ďuricának és Saláta Kornélnak is bizalmat szavazott, és beválogatta a keretbe Stanislav Šestákot, a Ferencváros támadóját is.

A szlovák válogatott felkészülési mérkőzésen vasárnap 3:1-re legyőzte a világbajnok Németországot, két nappal korábban pedig ugyanilyen arányban verte Grúziát.

Az Európa-bajnokságon sorrendben Wales, Oroszország és Anglia lesz a szlovák csapat ellenfele a B csoportban.

Kapcsolódó hang

Három magyar a szlovák keretben
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018