eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Három magyar a szlovák keretben

A francia belügyminiszter kérésének eleget téve Szlovákia nyolc főből álló rendőri kontingenst küld a labdarúgó Európa-bajnokság idejére Franciaországba. Közben Ján Kozák, az Eb-re készülő szlovák válogatott szövetségi kapitánya is keretet hirdetett. A Franciaországba utazó keretbe három szlovákiai magyar játékos is bekerült.

A szlovák rendőrség közrendvédelmi osztályának igazgatója, Jozef Olekszy közölte, hogy összesen nyolc rendőrt küldenek ki a június 10-én kezdődő Európa-bajnokság idejére Franciaországba. „Közülük ketten a párizsi nemzetközi központban teljesítenek majd szolgálatot” – tájékoztatott az igazgató, hozzátéve, hogy hatan pedig a francia rendőrökkel fognak járőrözni azokban a városokban, ahol a szlovák válogatott pályára lép a csoportmeccsek alatt, tehát Bordeaux-ban, Lille-ben és Saint-Etienne-ben.

 A pozsonyi külügyminisztérium megerősíti párizsi külképviseletét, a konzul személyesen is jelen lesz a szlovák válogatott mérkőzései idején az adott városokban, ahol a helyi szervekkel, a szlovák rendőrökkel és a Szlovák Labdarúgó Szövetség képviselőivel együtt szükség esetén a szlovák állampolgárok rendelkezésére állnak.

 A szlovák külügyi tárca információi szerint a kontinensviadal idejére a franciák visszaállítják a határellenőrzéseket, ezért arra kérik a szurkolókat, hogy semmiképp se hagyják otthon a személyi igazolványukat vagy útlevelüket. Becslések szerint mintegy tízezer szlovák állampolgár készül arra, hogy a helyszínen tekintse meg a válogatott játékát, köztük Nagy-Britanniában, Írországban és Európa más országaiban élő szlovák állampolgárok is lesznek.

Közben az is eldőlt, ki az a 23 játékos, aki a válogatott tagjaként kiutazhat a kontinenstornára. Ján Kozák szövetségi kapitány három szlovákiai magyar játékosnak, Novota Jánosnak, Ján Ďuricának és Saláta Kornélnak is bizalmat szavazott, és beválogatta a keretbe Stanislav Šestákot, a Ferencváros támadóját is.

A szlovák válogatott felkészülési mérkőzésen vasárnap 3:1-re legyőzte a világbajnok Németországot, két nappal korábban pedig ugyanilyen arányban verte Grúziát.

Az Európa-bajnokságon sorrendben Wales, Oroszország és Anglia lesz a szlovák csapat ellenfele a B csoportban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×