eur:
392.86
usd:
355.35
bux:
0
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Rendkívüli viharok kísérik a trópusi meleget

Rendkívüli viharok kísérik a trópusi meleget az Alpoktól északra fekvő területeken. Franciaország felől erős széllökésekkel kísért vihar söpört át Németország déli és középső tartományain. Drezda közelében még halálos áldozatot is követelt a szélsőséges időjárás.

A viharfront szokatlanul széles volt: észak-déli kiterjedése mintegy 600 kilométer volt, és a szél sebessége helyenként meghaladta az óránkénti 120 kilométert is.

A csaknem szünet nélküli villámlással és dörgéssel kísért felhőszakadás percek alatt eldugított számos lefolyót és csatornát, így a tűzoltóknál immár két okból is állandóan csöngött a telefon: egyesek elárasztott pincéik miatt kérték a segítségüket, mások pedig az autójukat akarták közreműködésükkel megszabadítani a kidőlt fáktól.

Számos hívás érkezett a vasúttársaságtól is, ugyanis sokfelé a sínekre zuhant fák akadályozták a szerelvények előrejutását.

Amikor az Oívia névre keresztelt vihar elérte Frankfurt térségét, a második legnagyobb európai légikikötő irányítói úgy döntöttek, hogy az utasforgalom biztonsága érdekében egy órára lezárják a repülőteret.

A közeli Wiesbadenban két személy súlyosan megsérült, mert miután leparkoltak, a gépkocsijukban akarták kivárni az ítéletidő végét, egy közeli fa rázuhant az autóra és mindkettőjüket csak a helyszínre siető tűzoltók tudták kimenteni a roncsok közül.

A meteorológia, egyelőre átmeneti enyhülést ígér, de a hét végére ismét jóval harminc fok fölötti meleget jósol, amit megint csak erős viharok szakítanak meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×