eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Töretlenül hanyatlik a német gazdaság

Továbbra is tartózkodóan ítéli meg a konjunktúra fellendülésének esélyeit Németországban a Mannheimben működő európai gazdaságkutató intézet. A ma délelőtt közzétett adatok szerint a jövőt érintő gazdasági index idén immár a hatodik alkalommal lefelé mutat.

A tekintélyes kutatóintézet igazgatója Wolfgang Franz a konjunktúrára vonatkozó jelentés közzétételekor utalt arra, hogy a német gazdaság az év második negyedében ismét vesztett lendületéből.

Emellett az elkövetkező hat hónap kilátásait is némileg beárnyékolja az államadósság növekedése valamint a többi uniós tagállamban életbe léptetett, illetve tervezett takarékossági intézkedések hatása.

Ezzel indokolta, hogy az index 7 ponttal esett az elmúlt hónap kimutatásához viszonyítva. Utalt azonban arra is, hogy a német gazdasági jelenlegi állapota igencsak biztató.

Az első pillantásra ellentmondásnak tűnő felmérési eredményt azzal magyarázta, hogy az export fellendülése miatti gazdaságnövekedés feltehetően az év vége felé elakad és a válságkezelő intézkedések hatása fokozatosan elenyészik.

Következésképpen a 300 pénzügyi és kereskedelmi szakértő, illetve gazdaság elemző véleményét tükröző index is lefelé mutat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×